Amateurvoetbal Coevorden: Germanicus, CSVC, Raptim en Protos plaatsen zich voor volgende bekerronde

CSVC boekte zaterdagmiddag een verdiende 4-0 zege op Sc Angelslo en plaatste zich daarmee voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi.

Germanicus, CSVC, Raptim en Protos hebben zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van het noordelijk districtsbekertoernooi.
Lees meer over
Coevorden

Drenthina - Germanicus: 3-0

Germanicus verloor zaterdagmiddag het veredeld oefenduel tegen Drenthina met 3-0. Beide teams waren al zeker van de volgende ronde van het districtsbekertoenooi.

De Germanen speelden aan de Oude Roswinkelerweg in Emmen een matige partij en liepen voortdurend achter de feiten aan. Trainer-coach-André Mulder was dan ook niet tevreden over de uitvoering. ,,De start was niet zoals het moet. We kwamen overal een stap te laat en waren niet scherp genoeg in de duels. Nog voor rust kregen we de rekening gepresenteerd.”

Drenthina kwam al na vijf minuten door een goal van linksback Jan Willem Geleijnse op 1-0. Gaandeweg probeerden de Coevordenaren wel onder de druk vandaan te komen, maar dat leverde nauwelijks kansen op. In de tweede helft bleef Drenthina de bovenliggende partij. Met een strakke kopbal zette spits Roland Koops in de 69e minuut de 2-0 op het bord waarna diezelfde Koops tien minuten voor tijd de wedstrijd definitief besliste.

Germanicus kon in Emmen geen beroep doen op Nance Hoogeveen (blessure), Daan van Dijk en Roelof van Dijk (beide geschorst).

Dalen - Olde Veste ’54: 2-1

Dalen leverde tegen een klasse hoger spelend Olde Veste ’54 een prima teamprestatie en boekte op ‘‘t Grootveld een verdiende 2-1 zege. De overwinning was echter niet voldoende voor het bereiken van de volgende ronde, want Dalen werd op doelsaldo uitgeschakeld.

De bezoekers uit Steenwijk hadden het lastig tegen de goed georganiseerde verdediging van de Dalenaren. Bij rust was er nog niet gescoord. Olde Veste ’54 kwam in het tweede bedrijf nog wel op voorsprong, maar Tijmen Venhorst zette de partijen weer op gelijke hoogte. Dankzij een treffer van Reinier de Boer kwam Dalen niet eens onverdiend op voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven.

CSVC - Sc Angelslo: 4-0

CSVC beleefde zaterdagmiddag een goede generale repetitie voor de seizoensouverture tegen SVN ‘69 van komende zaterdag. De ploeg van Nico Kats versloeg Sc Angelslo met 4-0 en plaatste zich daarmee overtuigend voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Voor rust was er van enige spanning nog wel sprake, maar in de tweede helft was het al snel een gelopen koers. In de 49e minuut werd een voorzet van Dylan Huizing door een speler van de gasten pardoes in eigen doel gewerkt. Met nog ruim twintig minuten op de klok verdubbelde Ruben Meijer de marge. CSVC zette daarna nog een eindsprint in en met treffers in de 77e en 88e minuut (strafschop) gaf Bram Maes de overwinning extra glans: 4-0.

Protos - De Treffer ’16 5-0

Ook Protos zit in de koker voor de loting van de knock-outfase van het districtsbekertoernooi. Protos had in eigen huis niets te duchten van vijfde klasser De Treffer ’16. De ploeg van Roeland Kwint won met 5-0.

Protos kwam al binnen tien minuten op 1-0 door een goal van Pim van der Veen. Nog binnen het half uur brachten Bart Reinink en Bas Smits de stand op 3-0. Direct na rust was Bas Grobbe trefzeker. Een kwartier voor tijd scoorde Stef Smits vanaf elf meter de 5-0.

Havelte - Raptim: 1-2

Raptim won in en tegen Havelte met 1-2 en dat was net voldoende voor een ticket voor de volgende ronde. Naaste belager Wacker ging in De Wijk met 0-7 fors onderuit tegen Dwingeloo.

In de eerste helft had Raptim weliswaar een veldoverwicht, maar de thuisploeg opende de score. Bjorn van Dalen profiteerde optimaal van een misverstand in de achterhoede van de Coevordenaren: 1-0. Vijf minuten voor rust kwam Raptim uit een door scheidsrechter Nigro terecht toegekende strafschop op gelijke hoogte. Lars Hoving klaarde de klus vanaf elf meter.

Na rust trok Raptim de wedstrijd naar zich toe. Na goed storend werk maakte Ruben Hoving 1-2. De Coevordenaren verzuimden vervolgens om afstand te nemen. Havelte kwam nog wel een keer dichtbij, maar keeper Jerio Hoegen hield zijn doel schoon.

Sweel - Titan: 0-2

Sweel verliet zondagmiddag roemloos het noordelijk districtstoernooi. De ploeg van Jarno Rotgers verloor op ’t Alterbarg in Zweeloo met 0-2 van Titan.

Sweel had het grootste deel van de eerste helft het overwicht, maar kon dat niet omzetten in doelpunten. Ook een strafschop was niet aan de ploeg besteed. Richard Speelman slaagde er niet in om het buitenkansje te verzilveren. In de tweede helft werden de gasten uit Nieuw-Weerdinge sterker en kwamen via Harm Jan Moesker (strafschop) op voorsprong. Toen Mick Hendriks de marge verdubbelde was het pleit beslecht.

SVZ - KSC: 9-2

KSC leed in Zeijen een geflatteerde, maar verdiende 9-2 nederlaag op SVZ, dat een klasse hoger speelt. De ploeg van Johan Hollen had aan een kleine zege voldoende om de volgende ronde te halen, maar ging in de tweede helft fors onderuit.

Voor rust was er nog sprake van een gelijkopgaande strijd. SVZ opende wel de score, maar door een treffer van Jurgen Huizing kwamen de bezoekers uit Schoonoord langszij. Vlak voor rust liep SVZ uit naar 3-1. In de tweede helft ging KSC op jacht naar de aansluitingstreffer, maar na de 4-1 was het een gelopen koers. Jurgen Huizing scoorde nog wel de 5-2, maar dat was louter voor de statistieken van belang. SVZ liep in de slotfase freewheelend uit naar 9-2.

Sleen - Weerdinge: 3-5

In een doelpuntrijk duel verloor Sleen op eigen veld met 3-4 van een klasse hoger spelend Weerdinge. Binnen luttele minuten stond Sleen al op 2-0 door treffers van Hayri Heling en Marc Dekker. De manschappen van Esra Philips en Wout Feijen bleven in de eerste helft de betere ploeg, maar zagen de gasten uit Weerdinge vlak voor rust de aansluitingstreffer op het bord zetten.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kwam Weerdinge al snel langszij. Sleen had moeite om het tij te keren en Weerdinge liep uit naar 2-4. De aansluitingstreffer van Hayri Heling kwam te laat om nog een puntendeling uit het vuur te slepen. Het slotakkoord was voor de bezoekers: 3-5.

DSC ’65 - IJhorst: 0-1

DSC ’65 verloor op eigen veld met 0-1 van IJhorst en daar viel niet veel op af te dingen. De equipe uit Overijssel had een overwicht en drukte dat in de 70e minuut in een doelpunt uit.

Bargeres - NKVV: 6-2

NKVV verloor de laatste poulewedstrijd met 6-2 van klassegenoot Bargeres. Persoonlijke fouten deden de ploeg van trainer-coach Mark Eppinga uiteindelijk de das om. NKVV leed veel balverlies en keek bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Ook na rust konden de bezoekers uit Dalerpeel het tij niet keren. De doelpunten van Ron Weggen en Robin Veldhuis brachten Bargeres niet meer in de war: 6-2

SCN - VCG: 2- 1

VCG verloor in Nieuwlande met 2-1 van SCN, maar de beste mogelijkheden waren voor de ploeg uit Geesbrug. Na rust kwam VCG na knap voorbereidend werk van Stefans Ottens al snel op 0-1 door een goal van Joey Kikkert. Daarna kwam SCN terug in de wedstrijd en dat resulteerde in een 2-1 voorsprong. Pas tien minuten voor het eindsignaal deed VCG weer van zich spreken, maar ondanks een aantal goede mogelijkheden bleef het bij 2-1.

EHS ’85 - VIOS: 10-0

Een verre van compleet VIOS kreeg in Emmerschans een ongenadig pak slaag van EHS ’85 en ging met dubbele cijfers onderuit: 10-0. Bij rust keek de formatie van Alex Padding al tegen een uitzichtloze 8-0 achterstand aan.

Nieuws

Meest gelezen

menu