Amateurvoetbal Coevorden: Germanicus na swingende eerste helft langs Sc Stadskanaal; Dalen vloert WKE ’16; Protos en CSVC net op tijd bij de les; Raptim en Sweel stellen teleur

CSVC won de gemeentelijke derby tegen NKVV met 3-1. Foto: André Maes

Germanicus won zondagmiddag op De Pampert de eerste officiële wedstrijd – in het districtsbekertoernooi - met 4-3 van Sc Stadskanaal.

De Groningers kwamen in de 8e minuut door een goal van Jeffrey Bakker nog wel op voorsprong, maar werden in het vervolg van de eerste helft door een swingend Germanicus van de mat gespeeld.

Het mocht een klein wonder worden genoemd dat er bij rust ‘slechts’ 3-1 op het bord stond. Milan van der Weide, Nance Hoogeveen en Roelof van Dijk kregen al opgelegde kansen, maar na twintig minuten werd het overwicht in een goal uitgedrukt. Uit een vrije trap van Stan Ypenburg kopte Nance Hoogeveen de gelijkmaker tegen de touwen. De in alle linies prima spelende Germanen liepen voor rust door doelpunten van Milan van der Weide en Roelof van Dijk uit naar 3-1.

In de tweede helft brachten de Coevordenaren de bezoekers uit Stadskanaal volkomen onnodig weer terug in de wedstrijd. Amper vijf minuten na de hervatting scoorde Robin Boerhof de aansluitingstreffer en Stan Vos zorgde in de 62e minuut voor de gelijkmaker (3-3).

Germanicus bleef wel de beter voetballende ploeg en bij 3-3 leek er dan ook geen sprake van paniek. De manschappen van André Mulder, die naderhand het verval in de tweede helft te groot noemde, kreeg voldoende mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Uiteindelijk gebeurde dat ook : Roelof van Dijk bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 4-3. Ondanks de nipte zege viel daar heel weinig op af te dingen.

WKE ’16 – Dalen 4-5

Dalen begon het bekertoernooi voortvarend door WKE ’16 op sportpark Grote Geert in Emmen op een 4-5 nederlaag te trakteren. Peter Harkes zette de Dalenaren al vroeg in de wedstrijd op 0-1, maar door vooral slecht positiespel en verkeerde keuzes nam WKE ’16 een 3-1 voorsprong. Nog voor rust kwam Dalen via goals van Nick Schuiling, Rob Vrielink en Reinier de Boer op 3-4.

In de tweede helft consolideerde de ploeg van Michel Kerkdijk de voorsprong en liep door een treffer van Reinier de Boer nog verder uit naar 3-5. In de slotfase kwamen de Emmenaren nog dichterbij, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Raptim – Wacker 0-2

Raptim beleefde een valse start van het bekertoernooi. Op sportpark Klinkenvlier kreeg de ploeg van Jan Wielink verrassend klop van een klasse lager spelend Wacker.

In de eerste helft was het klassenverschil nauwelijks terug te zien. Raptim speelde slordig en creëerde in de beginfase weinig kansen. De gasten uit De Wijk deden dat wel en het was aan doelman Jerio Hoegen te danken dat de Coevordenaren al niet vroeg op achterstand werd gezet.

Gaandeweg de eerste helft kwam Raptim wat beter in het spel en creëerde ook een paar goede kansen, maar het leverde geen doelpunten op.

In de tweede helft had Raptim op voorsprong kunnen en moeten komen, maar de Coevordenaren hielpen een paar dotten van kansen om zeep. Wacker beperkte zich hoofdzakelijk tot countervoetbal en deed dat zeer effectief: 0-2.

Protos - Schoonebeek 4-3

In een doelpuntrijk en levendig duel won Protos op eigen veld met 4-3 van Schoonebeek. De beide ploegen hielden hun kruit in de eerste helft droog, maar na rust vielen de goals als rijpe appels van de boom.

Schoonebeek kwam binnen een uur door Jeffrey Berens en Justin Katuin (2x) op een comfortabele 0-3 voorsprong, maar Protos vocht zich knap terug in de wedstrijd. Stef Smits (2x) en Bram Mittendorff zorgden voor evenwicht (3-3) en in de slotfase werd Pim van der Veen matchwinnaar.

Sweel – Weerdinge 0-5

Sweel leed op ’t Alterbarg in Zweeloo een gevoelige 0-5 nederlaag tegen Weerdinge. Sweel begon nog goed aan de wedstrijd, maar raakte de weg daarna volledig kwijt. De gasten uit Weerdinge kwamen via een counter op 0-1 en de ploeg van Jarno Rotgers was daarna niet meer in staat om terug in de wedstrijd te komen.

Sweel liet zich te gemakkelijk aftroeven tegen een fysiek sterker Weerdinge, dat met een veilige 0-3 voorsprong aan de thee ging. Na de rust probeerde Sweel het tij te keren, maar na een rode kaart van doelman Jaap Haan was het pleit beslecht en liep Weerdinge eenvoudig uit naar 0-5.

KSC – Sc Hoogersmilde 4-0

KSC boekte in Schoonoord een regelmatige 4-0 zege op Sc Hoogersmilde. De ploeg van Johan Hollen leidde bij rust met 2-0 door twee treffers van Remco van de Velde. In de tweede helft was KSC beduidend sterker en Jelger Schepers en Bart Kootstra verdubbelden de marge: 4-0.

Titan – Sleen 4-3

Ondanks de 4-3 nederlaag tegen Titan konden Esra Philips en Wout Feijen toch tevreden zijn. De debuterende trainers van Sleen zagen ruim voldoende perspectief.

Sleen kwam in Nieuw-Weerdinge door goals van het Ranil Briek en Jasper Ruinemans op 0-2 en dat was niet eens onverdiend. Pal voor rust keerde het tij en kwam Titan in een cruciale fase op gelijke hoogte. In de tweede helft liep Titan uit naar 4-2, maar door een goal van Hayri Heling werd het nog weer spannend.

Sleen was in de slotfase heel dichtbij de gelijkmaker en daar had de ploeg op basis van de krachtsverhouding ook recht op. Op zondag 20 september kan Sleen revanche nemen, want dan komen de gasten uit Nieuw-Weerdinge voor het eerste competitieduel naar Sleen. Zaterdag (19.00 uur) speelt Sleen in eigen huis het tweede bekerduel tegen streekgenoot Sweel.

VIOS – Zandpol 1-3

VIOS leed in eigen huis een verrassende 1-3 nederlaag tegen Zandpol. De bezoekers kwamen vlak voor rust na vermeend buitenspel op 0-1. Uit een vloeiende combinatie tussen Calvin Meijer en Jesper Mug maakte Harold Zwaan nog binnen een minuut de 1-1. Zandpol nam in de 55e minuut opnieuw de leiding en na ruim een uur spelen kwamen de gasten op 1-3.

Smilde ’94 – DSC’ 65 2-0

DSC ’65 leed op bezoek bij Smilde’94 een vrij kansloze 2-0 nederlaag. Deze stand was al bij rust bereikt. Behoudens wat kleine mogelijkheden kon de ploeg van Jordy Boer de thuisploeg niet in verlegenheid brengen.

CSVC – NKVV 3-1

CSVC was zaterdagmiddag op sportpark Klinkenvlier met 3-1 te sterk voor NKVV. De gasten uit Dalerpeel namen in een gelijkopgaande eerste helft via Dinand Hilbink de leiding, maar nog binnen het half uur bracht Justin Regtop de partijen op gelijke hoogte.

In de tweede helft kregen de Coevordenaren steeds meer het overwicht. In de 55e minuut tekende Niels Santing voor de 2-1 en in de 65e minuut bepaalde Ruben Meijer de eindstand op 3-1. De ploeg van Nico Kats had in de slotfase nog mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de precisie ontbrak veelal in de Coevorder aanval.

Hoogeveen – VCG 5-0

Ondanks de ruime 5-0 nederlaag tegen Hoogeveen kon VCG zaterdagmiddag met opgeheven hoofd van het veld stappen. In het eerste bedrijf legden de manschappen van Harjo van der Valle de zaterdag derde klasser het vuur behoorlijk aan de schenen. Pas een kwartier voor tijd moest VCG wat gas terugnemen en liep Hoogeveen uit naar een geflatteerde 5-0 overwinning.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu