Amateurvoetbal Coevorden: Germanicus speelt gelijk; driepunters voor Dalen, Protos en Raptim; punt voor koploper Sweel

Germanicus tijdens een oude wedstrijd in 2020, tegen Jubbega. Foto: Herman Woltersom

Germanicus heeft zondagmiddag zijn eerste punt in de 1e klasse F van dit seizoen behaald. Op eigen veld deelden de Coevordenaren de punten met medepromovendus Jubbega: 1-1.

Trainer-coach André Mulder had vooraf getekend voor een punt tegen de Friese runner-up, maar gelet op het aantal kansen had er wellicht nog iets meer ingezeten. ,,Als je de hele wedstrijd bekijkt kan ik echter wel leven met een gelijkspel.”

Jubbega kwam op De Pampert na een kwartier op voorsprong. Uit een voorzet tikte Derron de Vries de bal achter doelman Bram Weerink. Hierna golfde het spel snel op en neer en was Germanicus een aantal keren dichtbij de gelijkmaker. Kansen voor Kain Hoogeveen, Stan Meijerink en Roelof van Dijk leverden echter geen probleem op voor Jubbega-doelman Bas van Wegen. ,,In deze fase vergaten we onszelf te belonen, want we kregen een aantal 100% kansen”, blikte Mulder terug,

In de tweede helft werd Marco Cremer ingebracht en dat bleek een gouden greep. Op randje buitenspel liet Cremer in de 70e minuut met een mooie actie Bas van Wegen kansloos. Het lukte de Germanen aanvankelijk niet om het vuurtje verder aan te wakkeren. Beide ploegen kregen in slotfase echter kansen op de winnende treffer. De Coevordenaren kregen met drie corners prima mogelijkheden, maar aan de andere kant moest ook doelman Bram Weerink een paar keer redding brengen.

Germanicus en Jubbega hadden uiteindelijk vrede met de 1-1 eindstand. Mulder: „Ik ben in ieder geval blij dat we nu van de hatelijke nul af zijn en een punt hebben gepakt tegen een sterke opponent.”

Dalen verslaat Drachten met nipt verschil: 1-0

Dalen pakte op ’t Grootveld tegen Drachten de eerste zege van dit seizoen: 1-0. Op basis van de tweede helft was dat verdiend te noemen. De ploeg van trainer-coach Michel Kerkdijk kreeg na rust een aantal opgelegde kansen, maar deze werden in eerste instantie onbenut gelaten. Pas vlak voor tijd scoorde Martijn Koelink de bevrijdende 1-0.

Ook Protos boekt eerste driepunter

Protos heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Roeland Kwint kwam tegen FC Ter Apel ’96 niet in de problemen en won met liefst 4-0.

In de eerste helft waren de beide teams nog redelijk aan elkaar gewaagd en werd er niet gescoord. Na rust werd het duel vroegtijdig op slot gegooid door Protos. Stef Smits opende in de 56e minuut de score en binnen het uur verdubbelde Robin Soppe de marge. Vervolgens hield Protos het kruit even droog, maar in de slotfase bepaalden Dennis Spang en Robin Soppe de eindstand op 4-0.

Koploper Raptim wint in rommelige pot van Musselkanaal

Raptim heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In een rommelige wedstrijd was de koploper in de 3e klasse C met 0-2 te sterk voor Musselkanaal. De ploeg van Jan Wielink had bij rust al op een comfortabele voorsprong moeten staan, maar het bleef lange tijd spannend.

In de twintigste minuut opende Laurens Meppelink de score. In het vervolg van de eerste helft liet diezelfde Meppelink samen met Sven Meiringh en Julian Ekkelenkamp opgelegde kansen onbenut.

In de tweede helft veranderde er weinig in het spelbeeld. Musselkanaal verdedigde met volle overgave en Raptim wist de Groninger muur aanvankelijk niet te slechten. Het duurde tot de 84e minuut voor Julian Ekkelenkamp de bevrijdende 0-2 op het scorebord bracht. Musselkanaal stelde daar slechts weinig tegenover. Het bleef bij een afstandsschot, maar deze werd door keeper Jerio Hoegen gekeerd.

Koploper Sweel mag niet mopperen met gelijkspel tegen Asser Boys: 1-1

Sweel is ook na drie duels nog altijd ongeslagen en voert nu de ranglijst aan met zeven punten. Op een sfeerloos ’t Alterbarg kwamen Sweel en Asser Boys niet verder dan 1-1. Een uitslag waar vooral de manschappen van Jarno Rotgers niet over mochten klagen.

Sweel kwam in de eerste helft op voorsprong door Richard Speelman. De rappe aanvaller werd vanaf de middellijn weggestuurd en liep de verdedigers er uit. Alleen voor keeper Marvin Bodde rondde Speelman het karwei behendig af.

De thuisclub vergat daarna om door te drukken, maar dat was ook een verdienste van de bezoekers uit Assen. Gaandeweg kregen de Drentse hoofdstedelingen steeds meer grip op de wedstrijd. Dat leverde in het restant van de eerste helft goede kansen op, maar het bleef bij 1-0.

Vlak na rust sloeg Asser Boys dan toch toe. Kees Vianen kreeg een afgeslagen bal op de 16-meter voor zijn voeten, bedacht zich niet en lanceerde het leer in de kruising: 1-1.

Asser Boys zette aan voor de winnende treffer en Sweel werd in het defensief gedrukt. Ondanks meerdere dreigende aanvallen en een schot op de lat in de laatste minuut hield Sweel stand: 1-1.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu