Arjan Goeree uit Sleen grijpt kans en stapt over naar vv Emmen: 'Het is allemaal een tandje hoger'

Arjan Goeree (24) uit Sleen zet zijn voetballoopbaan voort bij hoofdklasser vv Emmen. ,,Dit is voor mij een uitgelezen mogelijkheid om me op een hoger niveau te bewijzen.” Foto: Andries Middelbos

Arjan Goeree voelde zich verknocht aan vv Sleen, maar kon de kans die hoofdklasser vv Emmen hem bood niet voorbij laten gaan.

,,Dit is voor mij een uitgelezen mogelijkheid om me op een hoger niveau te bewijzen”, zegt de 24-jarige geboren en getogen Slener.

Komend seizoen speelt Goeree met de Emmenaren in de landelijke competitie en dat is een beduidend hoger niveau dan hij normaliter gewend is. Voor de rappe rechtsbuiten was het echter moeilijk om afscheid van vv Sleen te nemen.

,,Ik heb alle spelers en de technische staf telefonisch op de hoogte gebracht van mijn overstap. We zijn een hechte vriendengroep en daarom vond ik het belangrijk om de beslissing op deze manier kenbaar te maken en toe te lichten. Ik was blij en opgelucht dat iedereen me deze transfer naar vv Emmen gunde. Dat is ook tekenend voor de sfeer binnen de club. Afscheid nemen van de spelers en supporters is en blijft daarom lastig.”

Stappen zetten

Eerlijk gezegd had Goeree er nog niet echt over nagedacht om weg te gaan. Toen vv Emmen aan de bel trok was het ijs echter snel gebroken.

,,Ik ging nadenken over wat ik eigenlijk wilde. Ik ben nu 24 jaar en als ik nog stappen wil zetten, dan moet ik daar niet jaren op wachten. Ik voelde ook dat ik toe was aan nieuw sportief avontuur en zo is de deal uiteindelijk toch nog snel beklonken.”

Nodige concurrentie

Arjan Goeree beseft dat met de overstap naar vv Emmen ook de trainingsintensiteit flink omhoog gaat én dat hij te maken krijgt met de nodige concurrentie.

,,Het is allemaal een tandje hoger en ook de hele zondag is straks goeddeels ingeruimd voor het voetbal”, zegt Goeree, die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij heeft in de hoofdmacht van Sleen de afgelopen seizoenen ruimschoots bewezen een hoger niveau aan te kunnen. Volgens kenners beschikt hij over een uitstekend linkerbeen en is hij een echte stylist.

,,Ik zet uiteraard alles op alles om een basisplaats te veroveren. Het is aan mij om me te bewijzen aan de nieuwe trainer Bjorn Zwikker”, zegt de vleugelflitser uit Sleen met een glimlach.

Voorbereidingen starten zondag

vv Emmen start komende zondag met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Zondag 6 september spelen de Emmenaren de eerste competitiewedstrijd. De ploeg van Arjan Goeree speelt komend seizoen in een competitie met zestien ploegen onder meer tegen provinciegenoten Alcides en Hoogeveen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu