Coevorden Co-Helpers krijgt eigen platform voor hulp in buitendorpen

Rondom Coevorden. Eigen foto

In navolging van Dalen en Dalerpeel hebben zich vanuit andere dorpen van de gemeente Coevorden ook vrijwilligers gemeld voor hulp aan mensen tijdens de coronacrisis.
Lees meer over
Coevorden

Dat leidde tot Rondom Coevorden, een initiatief van Paul van Gestel en Judith Pelgrim. Zij gaan de coördinatie voor hulp in Oosterhesselen, Gees, Meppen, Aalden, Zweeloo, Wezup, Zwinderen en Geesbrug oppikken.

Wie zich wil aanmelden voor hulp in deze dorpen, kan zich melden via emailadres rondomcoevorden@co-helpers.nl of een bericht sturen naar de Facebookpagina Coevorden Co-Helpers.

Lokaal hulp bieden kan nu ook via de VLNTR-app. Zoek naar het bewuste dorp via Co-Helpers en de dorpsnaam.

Coevorden Co-Helpers: bijna honderd vrijwilligers

Coevorden Co-Helpers biedt help aan ouderen en andere mensen die zorg nodig hebben, zoals boodschappen doen voor ouderen, oppassen en andere contactloze klusjes.

Initiatiefneemster Simone Kempees zegt dat er tot nu toe bijna honderd mensen zich voor klusjes hebben aangemeld. ,,Dagelijks zijn er zo’n twintig van hen in touw.”

Het idee ontstond ruim twee weken geleden nadat de maatregelen ten aanzien van het coronavirus in een stroomversnelling waren gekomen. Financiële steun kreeg de actie ook van profvoetballer Bas Dost, die lange tijd in Coevorden heeft gewoond.

Ook in Emmen werd het initiatief opgepikt: Emmen Co-Helpers.

Nieuws

Meest gelezen

menu