Coevorden krijgt er negen Stolpersteine bij. Struikelstenen om voorbijgangers te laten stilstaan bij slachtoffers Holocaust

De struikelstenen in Zuidbroek ter herdenking aan het echtpaar Wolf. Foto: Eigen foto

Coevorden krijgt er op 6 juli negen Stolpersteine bij.
Lees meer over
Coevorden

De Stolpersteine, ook wel struikelstenen genoemd, zijn een initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Ze zijn bedoeld om voorbijgangers figuurlijk te laten struikelen, waardoor deze stilstaan, het hoofd buigen en de tekst die erop staat lezen.

Jaar van geboorte en van deportatie

Op elke steen staat de naam van de vroegere bewoner, het jaar van geboorte, het jaar van deportatie uit Westerbork en de datum en plaats waar hij/zij vermoord is.

Dit jaar worden Stolpersteine gelegd voor Wilhelmina van Coeverden-van der Wijk en haar dochtertje Jeannette (Aleida Kramerstraat 22), Abraham Krammer, zijn vrouw Mietje Krammer-Nord en hun kinderen Betje en Mietje (Aleida Kramerstraat 15), Coos van Coevorden (Frieschestraat 29) en Estella Meiboom-Hompes en haar dochter Mietje (Van Heutszsingel 45, nu 41).

Voormalige synagoge

De Stolpersteine worden gelegd op dinsdag 6 juli vanaf 14.00 uur vanuit de voormalige synagoge aan de Kerkstraat 36 Coevorden.

Voor iedere voormalige en omgekomen bewoner wordt een struikelsteen gelegd omdat zij geen graf met steen hebben.

Nieuws

Meest gelezen

menu