Coevorder brede school SOM verder zonder coördinator Marije Ribbink

Marije Ribbink. Foto: Madeleine Ribbink

De Coevorder brede school SOM krijgt een nieuwe coördinator. Marije Ribbink uit het Duitse Twist heeft het multifunctionele gebouw aan de Coevorder Jan van Scorelstraat definitief verlaten. De 41-jarige Ribbink werkte sinds begin 2015 als coördinator in de brede school.

Bij haar aantreden liet Ribbink optekenen dat zij altijd verbindend wil werken en die gedachte liet zij tot de laatste werkdag in Coevorden niet varen. Ze wilde al die tijd kijken hoe de drie basisscholen en andere partners van de brede school elkaar konden vinden voor samenwerking. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat Ribbink met stille trom en daardoor met gemengde gevoelens is vertrokken uit de vestingstad.

Tijdens haar laatste werkdagen was een verbinding via Skype handig om virtueel koffie te drinken met vrouwen uit Coevorden die regelmatig bij elkaar komen in SOM om er bijvoorbeeld te koken. ,,We praatten over de crisis, gezond eten en in beweging blijven”, vertelt Ribbink vanuit Duitsland. ,,Ik heb het echte contact met de mensen gemist tijdens mijn laatste werkweken.”

Als opbouwwerker in de dorpen Geesbrug, Gees en Oosterhesselen zwaait Ribbink ook af bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC). ,,Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Het past bij mij om niet eindeloos ergens te blijven.” Ribbink gaat binnenkort vanuit Hoogezand in de gemeente Midden-Groningen verder als opbouwwerker onder de vlag van Kwartier Zorg & Welzijn.

Krachten en mogelijkheden

Omdat alles stil ligt vanwege de ingrijpende crisis is officieel nog niet bekend wie de nieuwe coördinator wordt in de brede school. Ribbink weet wel te vermelden dat dit een ‘zeer enthousiaste dame’ is. ,,Ter overbrugging is MWC nu het aanspreekpunt als er vragen zijn over de brede school. Een tip voor mijn opvolgster? Blijf kijken naar de krachten en mogelijkheden van gezinnen rondom de brede school. Op het moment dat de basisscholen weer in bedrijf zijn, is er ook een nieuwe coördinator. Dat weet ik zeker.”

Wat gaat Ribbink vooral missen? ,,Het contact met kinderen, want ze zijn puur en eerlijk. Al met al kijk ik terug op een even leerzame als onvergetelijke tijd.”

In elk geval het mailadres coordinator@bredeschoolsom.nl blijft intact voor de opvolgster van Marije Ribbink.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu