Comité Zuidenveld Zweeloo werkt aan laatste loodjes: 'Het voelt een stuk relaxter dan in 2011'

Het plaatselijk Zuidenveldcomité maakte afgelopen week een rondgang door de Zweeler dorpen. Anita Klingenberg en Nathalie Matijsen (tweede en derde van links) namen met het bestuur een kijkje in Meppen. Foto: Zuidenveld Zweeloo

Het Zuidenveldfeest in Zweeloo van 12 tot en met 14 juli nadert met rasse schreden. Hier en daar slaat de stress dan ook al toe, want de laatste loodjes wegen immers altijd het zwaarst.

In de schuren van de Zweeler dorpen wordt ondanks de tropische weersomstandigheden hard en vol enthousiasme gewerkt aan de bogen, praalwagens en straatversiering.

Amper twee weken voor de start van Zuidenveld 2019 is het plaatselijk comité in Zweeloo tevreden over de voortgang. ,,We hebben de organisatie aardig op de rit. Natuurlijk moet er in de laatste dagen nog veel gebeuren en geregeld worden, maar dan praat je wel over details", zeggen voorzitter Nathalie Matijsen en secretaris Anita Klingenberg van het plaatselijk comité.

Grote vrijheid

Matijsen en Klingenberg waren acht jaar geleden in diezelfde rol ook van de partij. ,,Het voelt nu wel een stuk relaxter dan in 2011", zeggen beide met een glimlach. ,,We kunnen nu veel beter het gevoel oproepen dat alles goed komt. Binnen onze organisatie werken we met meerdere commissies, die binnen hun taken en verantwoordelijkheden een grote vrijheid kennen bij het invullen van hun programma. Delegeren met vertrouwen kun je het noemen. We willen als bestuur niet de grote control freak uithangen, maar wel de grote lijnen in de gaten houden en zo nodig adviserend en sturend optreden. Tot dusver werkt dat prima, vandaar toch meer het relaxte gevoel."

Geen lijstcollecte

Anders dan in 2011 werd deze keer niet langs alle deuren gegaan met een lijstcollecte. ,,Het heeft ons als Zuidenveldcomité veel werk bespaard. Daarnaast wisten we uit ervaringen van voorgaande edities, dat de opbrengsten van een lijstcollectie en eventuele start- en prijsgelden nagenoeg tegen elkaar weggestreept kunnen worden. Met instemming van de dorpen laten we dit laatste dan ook achterwege."

Kaartverkoop: 'spannend'

Natuurlijk blijft het spannend, beseffen Matijsen en Klingenberg. ,,Uiteraard zijn we blij met de steun van onze huidige sponsoren, maar we praten dan niet over uitzonderlijke aantallen en bedragen. Veel zal afhangen van de kaartverkoop voor het feestprogramma op zaterdagavond. Daar hebben we trouwens alle vertrouwen in, gezien de naam en faam van de Abba Fever tribute band en de Black Tie Monkey Squad. En ja, verder is alles gratis."

Zuidenveld-competitie

De acht Zuidenveldkernen nemen dit jaar ook weer deel aan een competitie. Coevorden, Dalen, Emmen, Sleen, Oosterhesselen, Odoorn, Schoonebeek en Zweeloo zullen tijdens het Zuidenveldfeest op de diverse onderdelen weer strijden om de punten.

Programma vrijdag

Overdag KWPN en Rundveekeuring

09.00 uur: scholenprogramma

14.00 uur: Sweel-Y race voor jong en oud

15.00 uur: vrijdagmiddagborrel

18.30 uur: optocht

20.30 uur: prijsuitreiking en feestavond (gratis) m.m.v. Shitfaced Mermaids, Niet Normal en DJ Rooie Jager

Programma zaterdag

Overdag dressuur, springen, bixie, tuigpaarden, polo-crosse, Welshkeuring en schapenkeuring

10.00 uur: seniorenprogramma in dorpshuis De Spil

11.00 uur: cross triathlon

14.00 uur: FIFA-toernooi

19.00 uur: luchtballonnen

21.00 uur: feestavond (voorverkoop € 12,50) m.m.v. Abba Fever, Black Tie en Monkey Squad

Programma zondag

Overdag dressuur, polocrosse, men- en springwedstrijden

09.30 uur: gezamenlijke Kerkdienst in de tent

11.00 uur: familie Festival tot 20.00 uur (gratis entree). Foodtrucks, djembé workshops, Landal Kids, activiteiten, optredens van Sweelodie, Sweel Singers, BOM, kunst- en wandelfietstocht, optredens van Brúúnsma & DJ vintage Vinyl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu