Cosis krijgt nieuwe woonvoorziening voor mensen met een beperking aan de Dr. Picardtlaan in Coevorden. Cliënten verhuizen in 2023 naar nieuwe plek

Cosis krijgt nieuwe woonvoorziening voor mensen met een beperking aan de Dr. Picardtlaan in Coevorden. Foto: DAAD

Cosis laat een nieuwe woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking bouwen op de hoek Dr. Picardtlaan en de Gouverneur Hofstedelaan in Coevorden.
Lees meer over
Coevorden

Hier stond eerder kinderdagcentrum Pontes van Promens Care (daarvoor De Leite).

Brands Bouw bouwt het nieuwe pand, die plek biedt voor 41 bewoners met een verstandelijke beperking. ‘De nieuwe locatie zal de bestaande locaties ‘In de Goorn’ (Comm. Gaarlandtlaan) en ‘Tuindorp’ (Dr. J.C. Homanstraat) gaan vervangen. Op de verlatende locatie aan de Commissaris Gaarlandtlaan is de bouw van twee vrijstaande woningen gepland’, vertelt woordvoerder Ineke Siekmans van Cosis.

Niet meer aan de eisen voldoen

De huidige locaties In de Goorn en Tuindorp voldoen volgens Siekmans niet meer de eisen van de tijd voor groepswonen. ‘De geplande nieuwbouw bestaat uit drie etages. In de planvorming voor de nieuwbouw is ruimte voor studio’s met groepsgericht wonen en zorgappartementen met eigen woon- en slaapkamers. Met de zorgappartementen voorziet Cosis in meer zelfstandiger wonen voor bewoners die meer grip op het leven wensen. Waarbij 24 uurs begeleiding altijd in de buurt is.’

Bouwtraject

Brands Bouw en Cosis ondertekenden half december hun overeenkomst voor de nieuwbouw. Het ontwerp door DAAD Architecten B.V. is naar verwachting in april 2022 gereed. De omgevingsvergunningaanvraag zal daarna ingediend worden bij de gemeente Coevorden. Als alles naar wens verloopt zal de bouw in juli 2022 starten en vindt de verhuizing in september 2023 plaats.

Nieuws

Meest gelezen

menu