'De Jeugd van Coevorden' verveelt zich niet tijdens coronacrisis en neemt clip op met zanger Harm Spang

Clip Spang en jongeren Coevorden. Foto: screenshot Facebook Jongerenwerk Coevorden MWC

Zanger Harm Spang heeft in de afgelopen weken met jongeren uit Coevorden een clip opgenomen: ‘Als het kan’. Daarmee azen zij op een notering in de top 340 van streekomroep ZO!34.

,,Wij als jongerenwerkers krijgen op straat regelmatig van jongeren te horen dat ze muziek leuk vinden”, zegt jongerenwerker Youri Vendrig. ,,Tijdens de coronacrisis kregen wij het idee om hier een nummer over te maken met de jongeren uit Coevorden. Wij hebben toen Spang! Gevraagd of hij dit met de jongeren wilde doen hij was ook direct enthousiast.”

Daarop hebben jongeren hun ideeën laten weten aan de jongerenwerkers. ,,Van het bestaande nummer Als het moet van Spang! hebben we Als het kan gemaakt. De inspiratie van de jongeren is verwerkt in de tekst.”

De jongeren spelen ook de hoofdrol in de videoclip door hun eigen stukje te spelen. ,,Nadat de videoclip klaar was zijn we met jongeren de studio ingedoken en hebben alle jongeren een stuk ingezongen.”

Tot en met 7 juni kunnen inwoners van Zuidoost-Drenthe via zo34.nl/stem stemmen op hun mooiste en beste liedjes aller tijden. Dat doet de streekomroep om de eerste uitzendingen vanuit het Hospershuis te vieren .

Bekijk de clip:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu