De kazemat bij de Oosterhesselerbrug in Oosterhesselen staat er weer prachtig bij. Vestingwerk is door historische verenigingen in ere hersteld en uit het groen gehaald

De kazemat is in ere hersteld. Foto: Historische Vereniging Oosterhesselen

De kazemat bij de Oosterhesselerbrug in Oosterhesselen is door de historische verenigingen van Dalen en Oosterhesselen in ere hersteld.

‘De kazemat maakte deel uit van de verdedigingslinie van Drenthe in 1939 en 1940 en speelde een rol bij de inval van de Duitsers op 10 mei 1940. Gedurende tientallen jaren was de kazemat in het groen verscholen, maar inmiddels is hij weer geheel zichtbaar en ook schoongemaakt’, vertelt woordvoerder Jos Ouwerling.

Schietinstructies zijn nog zichtbaar

Zelfs de met beton dicht gestorte schietgaten van de kazemat zijn weer open geboord. ‘Het unieke aan deze kazemat is dat hij nog geheel intact is en dat zelfs de schietinstructies aan de Nederlandse soldaten aan de binnenzijde van de kazemat, nog goed leesbaar zijn. De kazemat is te bezichtigen voor publiek en scholen.’

Op vrijdag 3 september om 15.30 uur is de officiële onthulling, die wordt gedaan door burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu