Dit jonge trainersduo staat komend seizoen langs de lijn bij vv Sleen

Esra Philips (27, links) en Wout Feijen (25) staan dit seizoen aan het roer bij zondag vierdeklasser vv Sleen. Foto: Ton Trompert

Esra Philips (27) en Wout Feijen (25) vormen dit seizoen een trainersduo bij vv Sleen.

Het bestuur van de zondag vierdeklasser kon bij het aanstellen van een nieuwe trainer-coach in een vrij grote vijver met capabele kandidaten vissen, maar hengelde al heel snel naar de diensten van de twee op en top clubmensen.

Juiste beslissingen

Philips en Feijen hebben alle waardering voor het clubbestuur dat het heeft aangedurfd om twee jeugdige trainers uit eigen geleding voor de groep te plaatsen.

,,We vullen elkaar prima aan en kunnen goed met elkaar van gedachten wisselen. Natuurlijk zijn we het niet altijd met elkaar eens, maar er is veel respect en samen komen we altijd tot de juiste beslissingen.”

Kwetsbaar opstellen

De training en de wedstrijdbespreking is van Esra en Wout samen. Ze zijn gelijkwaardige partners en staan ook zo voor de groep. Het trainersduo, geboren en getogen in Sleen, is niet bang om zich kwetsbaar op te stellen.

,,Na een moeizaam seizoen willen we de draad weer oppakken en voor de prijzen gaan. Met het uitspreken van ambitie hebben wij geen enkele moeite, want onze meer dan 20-koppige selectie herbergt veel kwaliteit en er is eigenlijk heel weinig niveauverschil. De grootste kracht is dat iedereen het onderling goed met elkaar kan vinden. En minstens zo belangrijk: veel energie in trainingen en wedstrijden wil steken en voor elkaar wil werken.”

Vertrek sterkhouders Goeree en Eiting

Het vertrek van de sterkhouders Arjan Goeree (v.v. Emmen) en Wouter Eiting (vv Dalen) is een gevoelige aderlating, maar daartegenover staat de komst van Leon de Labije, Niels Kloppenburg (beide Bargeres) en Jordy Darneviel (vv Sweel). Bovendien maakt een aantal beloftevolle A-junioren de overstap naar de selectie.

,,De samenstelling en het niveau van onze groep is op orde. We kunnen echt voor het linkerrijtje gaan spelen”, aldus beide trainers.

Vv Sleen is zondag begonnen aan de trainingen voor het nieuwe seizoen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu