En doorrr! Turners TVC Coevorden trainen online voor het EK Teamgym (dat vooralsnog doorgaat)

De acht turners en springers van TVC, die deel uitmaken van het nationaal EK Teamgym, moeten door de coronacrisis flink improviseren. Onderste rij v.l.n.r. Bente Brandsma, Anouk de Vries, Isis Klement en Annemiek Hazelaar. Bovenste rij: Sophie van Beek, Kevin Robben, Yvar Neep en Niek Hulst. Foto: TVC Coevorden

Online trainingen voor de thuiszittende turners en springers van TVC die in voorbereiding zijn op het EK Teamgym. Het is in alle opzichten improviseren voor de acht leden van de Coevorder turnvereniging die ons land in oktober gaan vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap (EK) in Denemarken.
Lees meer over
Coevorden

Terwijl het ene na het andere turn- en dansevenement de afgelopen periode werd afgelast, staat het EK Teamgym nog steeds op de kalender.

,,Het is nog niet duidelijk wat de coronacrisis voor het EK in de Deense hoofdstad Kopenhagen betekent, dat gepland staat van 14 tot en met 18 oktober. We volgen de ontwikkelingen uiteraard op de voet”, zegt trainer-coach Ria de Jong van TVC .

‘We proberen er het beste van te maken’

Ze geeft thuis in Coevorden via haar laptop online instructies en feedback aan de turners en springers.

,,Het is behelpen, maar we proberen er het beste van te maken. Als coach wil je natuurlijk met je pupillen in de turnhal aan het werk zijn. Zeker met een belangrijk internationaal toernooi voor de deur. We lagen zo mooi op schema. Op het moment dat de sportscholen vorige maand de deuren moesten sluiten ging ook bij ons de stekker eruit.”

Turnzaal is tot 1 juni op slot: ‘Daar moeten we mee dealen’

Uiteraard heeft Ria de Jong alle begrip voor de maatregelen. ,,Dat staat buiten kijf, maar dit heeft wel veel impact op de training en teambuildingsactiviteiten. De turners doen nu thuis de oefeningen en we bespreken via de videoconferenties de prestaties.”

Vloeroefeningen in de woonkamer en springen op de trampoline in de tuin zijn natuurlijk niet te vergelijken met de professionele uitrusting. ,,Dat moet toch echt in de turnzaal, maar die zit zeker nog tot 1 juni op slot. Daar moeten we mee dealen, maar ondanks alles houden we vertrouwen in goede prestaties op het EK in Denemarken. De groep is niet alleen ontzettend gemotiveerd, maar ook getalenteerd.”

Welke onderdelen komen aan bod?

Bij het EK Teamgym wordt er op een aantal onderdelen gestreden. Op mini-trampoline, minitrampoline pegasus en tumblingbaan moeten verschillende acrobatische sprongen worden uitgevoerd. Ook maakt een vloeroefening onderdeel uit van het EK, waarbij de teams een groepschoreografie moeten uitvoeren.

Acht turners en twee trainers

TVC levert met acht turners en twee trainers een sterke bijdrage aan het EK Teamgym van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

Bij het mixteam maken Anouk de Vries, Bente Brandsma en Niek Hulst deel uit van de selectie.

Bij de heren zijn namens TVC Yvar Neep en Kevin Robben van de partij en bij de dames komen Isis Klement, Annemiek Hazelaar en Sofie van Beek in actie.

Naast Ria de Jong maakt ook Marian Thijssen-Grooten deel uit van de technische staf van de KNGU. Voormalig TVC-springer Janoux Menzo is de vaste fysiotherapeut en vertrouwenspersoon binnen het team.

Nieuws

Meest gelezen

menu