'Station Coevorden krijgt in mei eindelijk extra fietsenrekken'

De overvolle fietsenstalling bij het station in Coevorden. Archieffoto DvhN

Het is nog even doorbijten voor mensen die hun fiets willen parkeren bij het station van Coevorden. Het huidige aantal plekken houdt nog steeds niet over, maar volgens wethouder Jeroen Huizing (CDA) is de oplossing in zicht met de aanleg van extra stallingsruimte aan de andere kant van het station.

Dat gaf hij dinsdagavond aan op vragen van de VVD tijdens de discussie over de fietsnota. Daarin wordt ook een enquête aangehaald waarin een op de drie ondervraagden aangeeft dat de stallingsmogelijkheden bij stations en bushaltes onvoldoende zijn. Het gaat daarbij vooral om Coevorden en Dalen.

Het stationsgebied van Coevorden staat al maanden op de kop vanwege de bouw van een tunnel onder het spoor, die het oude stadscentrum met het nieuwe winkelgebied rond het EDS-plein verbindt. Eind 2018 werd al een nieuwe stallingsruimte voor fietsen geopend, maar de rekken werden lang niet altijd gebruikt.

Storm van kritiek

De gemeente kondigde daarom een half jaar geleden aan korte metten te maken met fout geparkeerde fietsen. Op de dreiging van boetes kwam een storm van kritiek: volgens fietsers was er veel te weinig stallingsruimte bij het station. Coevorden stelde een aangekondigde schoonmaakactie uit.

Er kwamen nog wat rekken bij, maar er is pas echt lucht als de extra stallingsruimte aan de kant van het EDS-plein klaar is. Volgens Huizing is dat rond mei het geval. De tunnel zelf gaat volgens hem wellicht volgende maand open voor publiek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu