Gemeente Coevorden laat veertig tijdelijke woonunits plaatsen op terrein Ossehaar C voor opvang van 120 vluchtelingen uit Oekraïne

Beeld: DVHN

De gemeente Coevorden begint dinsdag met de voorbereidingen op het plaatsen van 40 tijdelijke woonunits op het terrein Ossehaar C in Coevorden. De units moeten plek bieden aan zo’n 120 vluchtelingen uit Oekraïne.
Lees meer over
Coevorden
coevordercourantnieuwbrief

Eerder op de maandag werd al bekend dat de voormalige groepsaccommodatie op vakantiepark de Wolfskuylen bij Gees en de protestantse kerk in Sleen opvanglocaties worden voor Oekraïners. Voor de opvang in Ossehaar C werkt de gemeente samen met woningcorporatie Domesta. Zij wilden hulp bieden bij de huisvesting van vluchtelingen en hadden de mogelijkheid om woonunits te huren. Ook wil de woningcorporatie ter plekke ondersteuning bieden als het gaat om de begeleiding van de vluchtelingen.

De gemeente is eigenaar van het terrein en de grond wordt in de toekomst gezien als bouwlocatie voor zowel koop- als huurwoningen. Terwijl de vluchtelingen er tijdelijk hun plek vinden, wordt er achter de schermen gewerkt aan de plannen voor Ossehaar C. Het terrein is al bijna bouwrijp en de riolering is al aangelegd. Daardoor kunnen de woonunits snel gebruiksklaar worden gemaakt. De eerste units worden deze maand geplaatst en waarschijnlijk volgt er in augustus een uitbreiding naar een aantal van 40.

Nieuws

menu