Genomineerden sportverkiezingen Coevorden bekendgemaakt en de stembussen zijn geopend: 'We laten graag zien hoe leuk sporten is, ook het sociale deel'

Foto: ANP

De genomineerden zijn bekend en de stembussen zijn geopend. Wie worden de winnaars van de Sportverkiezing 2021 voor de gemeente Coevorden? Zaterdag 5 februari wordt dat bekendgemaakt.
Lees meer over
Coevorden

Er zijn 5 categorieën: de sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar. En een vrije categorie voor bijvoorbeeld bijzondere vrijwilligers of inwoners die, ondanks alle coronaperikelen, mogelijk maakten dat er toch gesport kon worden.

Sportwethouder Joop Brink vindt het mooi dat sporters en vrijwilligers in de schijnwerpers worden gezet: ‘We laten graag zien hoe leuk sporten is, ook het sociale deel. Of dat nu sport op topniveau is of als amateur, als gehandicapte sporter, in teamverband of individueel, het maakt niet uit!’

Stemmen kan via het stemformulier (daar is ook meer informatie over de genomineerden te vinden) tot vrijdag 4 februari. De winnaars van de verkiezing worden afgevaardigd naar de Drentse sportverkiezing, die op 28 maart plaatsvindt in Emmen.

Nominaties

Kira Epping (sportvissen) uit Oosterhesselen, Ismay Lichtendonk (zwemmen) uit Coevorden en Iris Offrein (mountainbiken) uit Meppen zijn genomineerd voor de titel sportvrouw van het jaar. Voor de sportman van het jaar zijn genomineerd: Harry Streutker (dressuur) uit Coevorden, Reimon Bos (ovalracing) uit Noord-Sleen en Kevin Zwiep (ovalracing) uit Schoonoord.

Voor de titel sporttalent van het jaar zijn de ruiters Jayden Woering en Anica de Boer uit Sleen genomineerd en motorcoureur Dylan Czarkowski uit Coevorden. Twee teams strijden om de titel Sportploeg van het jaar. Dat zijn het Voltigeteam Zuidenveld 1 uit Sleen en het damesteam van Touwtrekvereniging De Roppers uit Dalerpeel.

In de vrije categorie zijn genomineerd: turntrainster Kelly van Dijk uit Coevorden, Tennisvereniging LTC uit Dalen en voetballer Jesper Bults uit Sleen.

Nieuws

menu