Gymvereniging OGZ in Oosterhesselen zoekt aanwas: ‘Bij ons sta je er nooit alleen voor’

Bij OGZ kunnen drie proeflessen gratis worden gevolgd in sporthal De Goorn. Foto: Gea Uineken

Mannen maken ook deel uit van de alweer zeventigjarige gymvereniging OGZ (Oosterhesselen Gees Zwinderen), maar hun aandeel mag nog wel wat groeien. Dat vindt ook trainster Gea Uineken. De Dalense begeleidt mannen, die elke woensdagavond als kleine groep trainen in sporthal De Goorn.
Lees meer over
Coevorden

Aan de gezelligheid ligt het niet in Oosterhesselen en ook het harde werken is prima voor elkaar, maar Uineken en ook het clubbestuur verwelkomen graag meer mannen. ,,Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom om op het eigen niveau te trainen”, zegt de ervaren trainster. Tijdens de gymlessen - inclusief korte warming-up met loopvormen - wordt gewerkt aan het complete lichaam. Er was een tijd dat deze groep heel groot was, maar de laatste jaren is het aantal deelnemers geslonken. De oudste is een 70-plusser, terwijl de jongste 50 jaar is. Het aantal deelnemers op een training is vaak op de vingers van één hand te tellen.

Nieuwe aanwas zorgt volgens Uineken voor een andere dynamiek in de groep. ,,De wekelijkse training is telkens weer een feestje voor mij om te geven. En reken er maar op dat er flink gezweet wordt, maar dat is alleen maar goed. We doen altijd flink ons best en de spieren worden goed getraind. Eén training per week is denk ik genoeg voor deze groep.”

Het mooie is dat er ook een spelelement in de training zit. Zo wordt bijvoorbeeld samen aan hockey, handbal of voetbal gedaan. Die afwisseling bij OGZ geeft volgens Uineken net even een andere sfeer dan in een sportschool. ,,Tijdens onze training sta je er nooit alleen voor en geloof me: je probeert er echt wel bij te zijn als de rest ook gaat.” Met het groepsgevoel zit het dus wel goed tijdens de training voor de mannen van OGZ.

Gezelligheid

Uineken heeft een verleden bij de gymvereniging in Dalen en is ondertussen alweer negen jaar verbonden aan OGZ. Sinds drie jaar traint ze er alle gymgroepen. Over de laagdrempelige mannengroep op woensdagavond zegt Uineken dat ze heel erg houden van gezelligheid, maar ondertussen ook fanatiek aan de slag gaan. ,,Nieuwelingen worden goed opgenomen in de trainingsgroep”, vult de oefenmeester aan.

Bij OGZ - waar nieuwe bestuursleden welkom zijn - kunnen drie proeflessen gratis worden gevolgd, waarna deelnemers lid kunnen worden van de vereniging. De genoemde mannengroep traint op de woensdagavond van 19.35 tot 20.30 uur in de sporthal van Oosterhesselen. Ook vrouwen zijn welkom. Vrijblijvend langskomen om te kijken kan altijd. Een vrouwengroep komt maandagmorgen van 10.45 tot 11.45 in actie in De Goorn. Mannen kunnen zich ook aansluiten bij die groep. Meer informatie over deelname en gymvereniging OGZ: mail naar info@ogzgym.nl en bekijk de clubwebsite www.ogzgym.nl en Facebookpagina: www.facebook.com/OGZgym

Nieuws

Meest gelezen

menu