Handbaldames HVZ/Vivendi uit Oosterhesselen promoveren alsnog naar hoofdklasse

De handbaldames van HVZ/Vivendi. Foto: HVZ/Vivendi

De handbaldames van HVZ/Vivendi spelen komend seizoen toch in de hoofdklasse.
Lees meer over
Coevorden
Emmen

De ploeg uit Zweeloo/Oosterhesselen kreeg maandag de promotie van handbalbond NHV toegewezen.

In maart eindigde de titelrace in de 1e klasse vanwege het coronavirus heel abrupt. HVZ/Vivendi was samen met Circkeltijgers één van de serieuze favorieten voor de titel in de 1e klasse. De twee titelkandidaten konden echter wel een verzoek tot promotie indienen en dat verzoek is nu door de handbalbond gehonoreerd.

‘Dit bericht maakt alles goed’

Voor rechteropbouwspeelster Elske Koopman-Huitema kwam het besluit van de handbalbond als een grote verrassing. ,,We krijgen alsnog de beloning voor een goed seizoen. Het is de kroon op het werk van dit jeugdig en beloftevol team. We zijn erg blij dat we komend seizoen op een hoger niveau kunnen acteren. Daar zijn we ook klaar voor. Met nog een paar speelronden voor de boeg hadden we goede papieren voor de kampioenstitel. Het leek onbevredigend te eindigen, maar dit bericht maakt alles goed.”

HVZ/Vivendi gaat komend seizoen vol overtuiging met vrijwel dezelfde selectie de positieve lijn in de hoofdklasse doortrekken.

Indeling Hoofdklasse HK DS-A : Broekland DS 1, Cirkeltijgers DS 1, Cometas DS 1, DOS DS 1, E&O DS 2, Heeten DS 1, HVE 2000 DS 1, HVZ/Vivendi DS 1, Overwetering DS 1, SDOL DS 1, HV Zwolle DS 1.

Nieuws

Meest gelezen

menu