Hardnekkige blessure houdt vv Dalen-talent Kjetil Brand (19) al een jaar aan de kant

Door een hardnekkige heupblessure staat Kjetil Brand (rechts) al bijna een jaar aan de kant. Archieffoto: Frits Molder

De selectie van voetbalvereniging Dalen is afgelopen zondag de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart, maar Kjetil Brand ontbrak. De 19-jarige Dalenaar kampt al bijna een jaar met een hardnekkige heupblessure.

Het duurt naar verwachting ook nog wel enige tijd voordat Brand weer met de groep op het trainingsveld verschijnt. De beloftevolle ‘nummer 10’ heeft al de nodige onderzoeken achter de rug, maar een definitieve oplossing voor de kwetsbare rechterheup is nog steeds niet gevonden.

,,Het verloopt bepaald niet zoals ik het me had voorgesteld. Ik sta nu bijna een jaar aan de zijlijn, maar ben eigenlijk nog niet echt veel verder gekomen. Het vergt nog wel enige tijd voordat ik weer in staat ben om speelminuten te maken,” beseft de tweedejaars student International Business aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Niet eensluidend

Diagnoses van artsen zijn niet eensluidend en dat maakt Brand onzeker. Hij heeft eerst gekeken of met rust de kwetsuur kon genezen, maar dat blijkt niet het ultieme middel.

,,Ik ben de afgelopen periode met diverse medische instanties in contact geweest. Er is wel iets meer duidelijkheid verschaft over waar de klachten nu vandaan komen, echter zijn het vooralsnog steeds speculaties.”

Fysieke fitheid

Kjetil Brand doorliep de jeugdopleiding van FC Emmen, maar keerde in 2016 terug bij vv Dalen. Met veel succes was hij bezig aan zijn tweede periode bij club waar hij zijn voetballoopbaan begon. Totdat hij het afgelopen najaar door de heupblessure voorlopig af moest haken.

De komende weken probeert Brand met een individueel en aangepast trainingsprogramma zijn conditie op peil te houden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu