Het Buitengasthuis in Meppen gaat in gesprek met gevluchte artsen en verpleegkundigen. 'Door bureaucratie gaat onnodig veel tijd verloren'

De naar Nederland gevluchte artsen en verpleegkundigen, die momenteel op het AZC in Aalden verblijven, maakten in het Buitengasthuis in Meppen kennis met de Nederlandse gezondheidszorg.

De naar Nederland gevluchte artsen en verpleegkundigen, die momenteel op het AZC in Aalden verblijven, maakten in het Buitengasthuis in Meppen kennis met de Nederlandse gezondheidszorg. Foto: COA/Buitengasthuis

Artsen en verpleegkundigen uit Syrië, Turkije en Georgië, die als erkende asielzoekers op het asielzoekerscentrum in Aalden verblijven, brachten afgelopen week een bezoek aan Het Buitengasthuis in Meppen.
Lees meer over
Coevorden
Coevorder Courant
Emmer Courant

Gezondheidswetenschapper Johan Lambregts, eigenaar van de vergader-, expositie- en cursusruimte aan de Mepperstraat, ging met hen in gesprek over perspectieven op de Nederlandse arbeidsmarkt, erkenning van diploma’s, het systeem van de zorg in Nederland, maar ook over de obstakels die ze tegenkomen.

Bureaucratie

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's