Het Waterstof Tiny House dat is gebouwd door leerlingen van Alfa-college uit Hoogeveen is in november te bewonderen in Coevorden

Bewoners van Erflanden in Hoogeveen stellen volop vragen over waterstof. Foto: André Weima Fotografie

Het Waterstof Tiny House dat is gebouwd door leerlingen van het Alfa-college in Hoogeveen is op 10 november te zien in Coevorden.
Lees meer over
Coevorden

In het tiny house wordt gedemonstreerd hoe waterstof als brandstof in woningen kan worden gebruikt en het toont hoe circulair bouwen in de praktijk werkt. Het Waterstof Tiny House is gebouwd door studenten van het Alfa-college in Hoogeveen, onder begeleiding van hun docenten en in samenwerking met bedrijven uit de regio.

‘Studenten zijn in deze hybride leeromgeving bij alle onderdelen van de bouw betrokken, van bouwtekeningen maken tot het uitzoeken van de juiste circulaire en duurzame materialen voor de bouw. Ook leren ze over de toepassing van groene waterstof als energievoorziening voor woningen en de toepassing bij het installeren van de waterstofinstallatie. Bij het Waterstof Tiny House wordt een lespakket ontwikkeld voor verschillende onderwijsniveaus, met als doel jongeren te interesseren voor techniek’, vertelt woordvoerder Wendolijn Beukers.

Zes gemeenten

Op woensdag 10 november tussen 15.30 en 17.30 uur kunnen geïnteresseerden het Waterstof Tiny House bezoeken op het terrein van Intergas in Coevorden. Het tiny house is de komende tijd te bewonderen in zes gemeenten: Hardenberg, Hoogeveen, Borger-Odoorn, Emmen, Aa en Hunze en Coevorden en is een gezamenlijk initiatief van gemeente Hoogeveen, Alfa-college en Vrienden van Techniek Hoogeveen en maakt onderdeel uit van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu