Hilde Luyt-Frijlingh terug naar haar roots met expositie. 'Dalen voelt voor mij nog altijd als thuiskomen'

Oud-Dalense Hilde Luyt-Frijlingh. Eigen foto

De Drentse Glasblazerij in Dalen is binnenkort voor het eerst sinds lange tijd weer te bezoeken. De deuren gaan vrijdag 24 en zaterdag 25 juni van 10.00 tot 18.00 uur open voor een expositie. Kunstenares Hilde Luyt-Frijlingh laat haar werk zien aan de Burgemeester ten Holteweg 10A. Dat is in haar ouderlijk huis.
Lees meer over
Coevorden
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief
Emmer Courant

Als Hilde Frijlingh groeide ze op in Dalen, dat ook wel bekend staat als het dorp tussen de molens . ,,De glasblazerij in Dalen blijft voor mij de meest bijzondere plek om een expositie te houden”, zegt de 45-jarige inwoonster van Krommenie. Dat is niet voor niets, want haar vader Ginus was er glasblazer en moederlief stond er in de winkel. ,,Mijn moeder Tiny woont er nog altijd, mijn vader is in 2020 overleden.”

Luyt schildert alweer vijf jaar: volgens eigen zeggen vol passie en overtuiging. Ze exposeerde eerder al in Laren, Rhenen, Haarlem, Krommenie, Bergen aan Zee en Zaandam. ,,Maar Dalen voelt voor mij nog altijd als thuiskomen. Ik woonde er tot mijn 19e.”

De tweedaagse expositie in Dalen is gratis te bezoeken. Gastvrouwen zijn Hilde Luyt, haar jongere zus Anna uit Den Haag en Tiny Frijlingh. Meer informatie over het werk van de oud-Dalense Hilde Luyt staat op www.hills-art.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu