Home Dance Company nieuwe dansschool in Coevorden: ‘We weten zeker dat er hier genoeg talenten zijn’

Merry Lucamba (links) en Esmée Naber. Foto: Imperium

Coevorden is bijna een nieuwe dansschool rijker. Home Dance Company staat in de startblokken. Initiatiefnemers zijn de 23-jarige Esmée Naber en Merry Lucamba (30).
Lees meer over
Coevorden
Emmen

De Emmense Naber gaf de laatste acht jaar les bij GV Dalen. De oud-inwoonster van Zwolle en Schoonebeek is ondertussen een ervaren danser. ,,Ik vind het belangrijk om me op dat vlak te blijven ontwikkelen”, vertelt ze. Ook haar compagnon en goede vriendin Merry Lucamba weet van de hoed en de rand als het om dansen gaat. Lucamba kwam ter wereld in Angola en woont thans in Coevorden; in die plaats komt de fysieke dansschool. Om precies te zijn aan de Poppenharelaan, in de gymzaal van de Parkschool.

De twee vrouwen vormen een hecht team. ,,We doen alles samen en vullen elkaar aan”, zegt Naber. ,,Merry blijft trouwens dansles geven bij sportschool Bodytrend in Hardenberg, terwijl ikzelf actief blijf als parttime lerares in het basisonderwijs. Je mag best weten dat het onze droom was om samen iets te starten op dansgebied. We wilden dit al lange tijd en werken samen met Imperium uit Emmen. Dat is een coachingsbureau voor jonge en startende ondernemers.”

Audities

Lucamba gaat onder meer danslessen Afro (Afrikaans, red.) geven in Coevorden. Er zijn op zondag 5 september audities in de Parkschool voor toekomstige selectie- en demoteams van Home Dance Company. Deze teams gaan in het weekend op verschillende niveaus strijden tegen andere verenigingen. Naber en Lucamba willen in elk geval één demoteam opzetten voor topprestaties. ,,We zijn misschien niet altijd samen bij de lessen, maar de kinderen gaan ons beiden zien. Dit is dan ook echt iets van ons samen.” Belangrijk volgens Lucamba en Naber is dat leden van de dansschool zich er echt thuis voelen. ,,Het maakt niet uit hoe je eruitziet, wie je bent en wat je doet. Je bent welkom. Wij luisteren goed, oordelen nooit en weten zeker dat er hier in de regio genoeg talenten zijn.”

De open dag van Home Dance Company is op zondag 22 augustus en de lessen starten op dinsdag 24 augustus. Gestart wordt met de leeftijden tussen de 4 en 25 jaar. Naber en Lucamba willen in de toekomst ook zeker oudere volwassenen les gaan geven.

Meer informatie over Home Dance Company staat op: www.facebook.com/homedancecompany

Nieuws

Meest gelezen

menu