Jan en Mientje Korterink uit Coevorden zijn 60 jaar getrouwd: ‘We hebben ons nooit verveeld’

Jan en Mientje Korterink. Foto: Kristian Elders

Jan en Mientje Korterink vieren vandaag - dinsdag 14 december - dat ze 60 jaar getrouwd zijn. Het diamanten echtpaar woont aan de Anjerstraat in Coevorden. Locoburgemeester Jeroen Huizing feliciteert het stel vanmorgen.
Lees meer over
Coevorden

Jan komt oorspronkelijk uit Slagharen, waar hij in de jeugd voetbalde van EMMS. Hij was in zijn jonge jaren vrachtwagenchauffeur in dienst van Ponypark Slagharen, dat werd opgericht door Henk Bemboom. ,,Samen met collega’s vervoerden we onder meer waterorgels en pony’s naar verschillende plaatsen in Nederland waar een feest was te vieren. Zo kwamen we op een zekere dag ook in Harlingen terecht voor een plaatselijk feest”, vertelt Jan. Mientje woonde destijds in Harlingen en was benieuwd naar al die bedrijvigheid. De jonge Friezin kwam in contact met Jan, die meerdere dagen voor zijn werk in de enige Friese havenstad verbleef.

Eerste Drentsche Stoomtramwegmaatschappij

Jan en Mientje kregen verkering en trouwden in Harlingen. Even betrokken ze het ouderlijk huis van Jan, waarna Coevorden om de hoek kwam kijken. ,,Ik was ondertussen als buschauffeur in dienst van de Eerste Drentsche Stoomtramwegmaatschappij (EDS) en heb veertig jaar met plezier als buschauffeur gewerkt”, zegt Jan. ,,Tijdens mijn werkzaamheden heb ik vele steden en dorpen gezien en het was in 1999 dat ik op zestigjarige leeftijd vervroegd met pensioen kon. Door mijn werk weet ik gelukkig nog altijd goed de weg.”

Mientje heeft tijdens haar werkzame leven veel mensen geholpen in de huishouding. Samen met Jan vormde ze jarenlang het kostersechtpaar van de Baptistengemeente Coevorden aan de Aleida Kramerstraat. ,,Het was elke keer weer een hele klus om het gebouw schoon te maken, maar we hebben dit werk met liefde verricht”, vertelt Mientje. ,,We hebben verder ook veel gereisd en bezochten vele musea. Nee, we hebben ons nooit verveeld.”

Jan en Mientje Korterink kregen drie zoons en ze hebben vier kleinkinderen.

Nieuws

menu