Jeanne Bulle uit Dalen werkte ruim 30 jaar in een supermarkt: ‘Gezellig was het altijd’

Jeanne Bulle zwaait af bij supermarkt Plus Assen in Dalen. Foto: Sharon Hartman

Ruim 30 jaar werkte de 67-jarige Jeanne Bulle-de Jong in een supermarkt. Dat deed ze altijd in Dalen, het ‘dorp tussen de molens’ waar ze als dertiger kwam te wonen. De supermarktmedewerker beleefde vrijdag bij supermarkt Plus Assen aan De Waag haar laatste werkdag.
Lees meer over
Coevorden
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief

Die laatste werkdag werd memorabel. De inwoonster van Dalen werd vrijdagmorgen bij huis opgehaald met de bestelbus van de grootgrutter, maar dat was niet alles. Eenmaal gearriveerd bij de supermarkt kreeg de loyale Jeanne in het magazijn een warm onthaal van haar collega’s, compleet met een regen van confetti. Ze mocht - voor de laatste keer - de deur openen voor de eerste klanten van de dag.

Er was een tijd dat de supermarkt in Dalen G.A. Volumemarkt heette. Begin jaren negentig mocht Jeanne zich een Dalense noemen en destijds kon ze onder de vleugels van Grietinus en Tinie Assen - de ouders van de huidige supermarktmanager Rik Assen - aan de slag bij G.A. Volumemarkt. In een compleet andere tijd waren haar werkzaamheden nogal anders dan tegenwoordig. ,,Er was een tijd dat ik handmatig de artikelen voorzag van de juiste prijs, maar vandaag de dag is dat proces volledig geautomatiseerd.” Verder maakte Jeanne de nodige verbouwingen mee, maar ook naamswijzigingen. ,,En we verhuisden in november 1996 van De Brinken naar De Waag.” Na G.A. Volumemarkt en later Coop heet de winkel sinds begin 2015 Plus.

Grote supermarkt

Jeanne heeft er al die jaren met veel plezier gewerkt. ,,De werksfeer heb ik als plezierig ervaren en wat hebben we veel met elkaar gedeeld. Lief en leed. Praten met de klanten en samenwerken met ook jonge collega’s heeft me jong gehouden.” De huidige Plus is een grote supermarkt met alles erop en eraan. ,,Maar de gezelligheid is altijd gebleven.” Jeanne heeft veel verschillende werkzaamheden uitgevoerd op de winkelvloer. ,,Brood- en vleeswaren en de kassa zijn de afdelingen waar ik me tot en met de laatste dag op heb gericht.”

Volgens de pensionado weet een supermarktmedewerker nooit helemaal wat hem of haar te wachten staat voordat de werkdag start. De Dalense heeft altijd parttime gewerkt, mede vanwege haar gezin met twee zoons. Tot één jaar terug werkte ze standaard elke donderdagavond; haar andere werkdagen waren de dinsdag en vrijdag.

Jeanne nam op haar laatste werkdag plaats achter een speciaal versierde kletskassa om haar trouwe klanten nog eens goed te kunnen spreken. Voor haar collega’s had ze een aardigheidje en een persoonlijk kaartje meegenomen.

Na vrijdag is er meer tijd om te genieten van haar vier kleindochters. En om te bewegen op muziek onder de vlag van de plaatselijke gymvereniging. De camper wordt vast ook snel van stal gehaald. Vervelen is er dus niet bij voor Jeanne Bulle. ,,En raad maar eens waar ik de boodschappen ga doen.”

Nieuws

menu