Kevin (21) uit Dalen wilde ooit slagen als doelman van PEC Zwolle, maar moet nu knokken voor een plek onder de lat bij vv Dalen

Kevin Borgman (21) is kansrijk voor een plaats onder de lat bij de hoofdmacht van vv Dalen, maar moet in sportief opzicht dan wel afrekenen met routinier Rick Braam. Foto: Frits Molder

Kevin Borgman wil niets weten van een concurrentiestrijd met zijn collega Rick Braam. Feit is wel dat trainer-coach Michel Kerkdijk van vv Dalen bij de start van de competitie op zondag 20 september moet kiezen tussen de twee keepers.

Borgman (21) blijft er nuchter onder. ,,Als Rick het niet is, ben ik het.”

Na een leerzaam avontuur bij PEC Zwolle en vv Hoogeveen is Kevin weer neergestreken op ’t Grootveld in Dalen. ,,Ik kijk met een goed gevoel terug op deze periode. Ik was 13 jaar toen ik naar de jeugdopleiding van PEC Zwolle verhuisde. Ik heb me hier goed kunnen ontwikkelen. De afgelopen twee seizoenen speelde ik voor vv Hoogeveen, maar maak nu een pas op de plaats. Ik wil meer tijd ook voor andere zaken en dichtbij huis spelen.”

Knokken voor basisplaats

Kevin Borgman realiseert zich dat het geen abc’tje is dat hij straks als eerste doelman onder de lat van de Daler hoofdmacht komt te staan. De strijd ligt wat hem betreft volledig open.

,,Ik zal moeten knokken voor een plaats en de keuze voor de trainer zo lastig mogelijk moeten maken. Rick Braam heeft de afgelopen seizoenen prima gepresteerd en ik zal alles moeten geven om deze routinier uit de basis te spelen.”

Mocht Borgman onverhoopt de eerste slag met Braam verliezen, dan rest hem slechts één ding: nog harder te werken om zich uiteindelijk in de basis te spelen.

Meevoetballen

Kevin Borgman – werkzaam als logistiek medewerker bij Alleeninkt.nl in Coevorden - is niet de keeper die iedere bal pardoes naar voren schiet, maar altijd van achteruit wil opbouwen. Hij kan niet alleen de ballen tegenhouden, maar ook goed meevoetballen. Ook een keeper die graag buiten het strafschopgebied komt. ,,Ik heb het liefst veel ruimte in de rug en beschouw me eigenlijk als elfde speler met handschoenen.”

Keepersvak zit in de genen

Het keepersvak zit in de genen van de familie Borgman. Zo vader, zo zoons. Dat is het sportieve verhaal van de familie uit Dalen. Vader Roy maakte meer dan 22 seizoenen deel uit van de selectie van Protos uit Steenwijksmoer. Kevin heeft samen met zijn broers Nick en Jordi de kunst meer dan afgekeken. Als tieners reisden Nick, Kevin en Jordi jarenlang vier dagen per week met de trein naar het trainingscomplex van PEC Zwolle aan het Stadionplein.

Andere accenten

Kevin had een helder doel voor ogen: hij wilde slagen in het betaald voetbal. Acteren als doelman van de hoofdmacht in het stadion van PEC Zwolle. We zijn nu ruim zeven jaar verder. Nuchter als hij is beseft Kevin dat de weg naar de top een soort van rotspad is. Er zijn voldoende mogelijkheden om te struikelen, maar de wil om er iets goeds van te maken is bij Kevin nog wel degelijk aanwezig.

„Als sportman doe ik er uiteraard alles aan om te winnen, maar ik heb nu andere accenten gelegd. Alles staat nu even niet meer in het teken van voetbal.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu