Kwart eeuw vrouwenvoetbal bij SV DSC'65 groots gevierd

De clinic door de vrouwen van PEC Zwolle was een groot succes. Foto: Tanja Lambers

Met een onderling toernooi, een barbecue, een feestavond en een voetbalclinic door de vrouwen van PEC Zwolle heeft voetbalclub SV DSC’65 afgelopen week het 25-jarig jubileum van de vrouwentak binnen de club gevierd.
Lees meer over
Coevorden

De vrouwentak verwierf in al die jaren een prominente plek binnen de vereniging. Zo bleek ook tijdens het jubileumweekend. Een aantal zaken zijn in al die jaren nooit veranderd: de uitmuntende sfeer en het aanstekelijke enthousiasme.

Bij de eerste officiële wedstrijd van het vrouwenelftal van DSC’65 in augustus 1996 stonden 15 speelsters op het wedstrijdformulier. Liefst 25 jaar en 111 verschillende vrouwen op wedstrijdformulieren later telt de vereniging nu 33 vrouwen als actief spelend lid. In de competitie wordt gespeeld met een elftal en een zevental. Op dit moment is bijna één op de drie senioren bij de Dalerveen Stieltjeskanaal Combinatie vrouw. Het is tekenend voor de rotsvaste positie die het vrouwenvoetbal binnen DSC’65 heeft ingenomen.

Voormalig voorzitter Piet van der Peyl liet zich in het boek ter ere van het 50-jarig bestaan van DSC’65 al eens ontvallen dat de komst van de damestak een grote aanwinst voor de vereniging is geweest. Hij sprak lovend over de netheid, nauwkeurigheid en het aanstekelijke enthousiasme. Het zijn factoren die ook nu nog prima van toepassing zijn. Veel vrouwen zijn naast speelster ook actief als vrijwilliger en regelmatig organiseren zij feesten en activiteiten waar vaak de hele vereniging - zo niet het hele gemeenschap - van profiteert.

Clinic PEC Zwolle

Dat alles kan bij de gastvrije dorpsclub ervoer ook PEC Zwolle-speelster Marushka van Olst (20) uit Gramsbergen. Zij vond op het Dalerveense sportpark De Hoop de ideale locatie om tijdens de coronaperiode toch te kunnen blijven trainen om zo haar voetbaldroom van het hoogst haalbare na te kunnen blijven jagen. Met een voetbalclinic wilde ze iets terugdoen voor het beschikbaar stellen van de velden.

De clinic was woensdagavond de aftrap van de jubileumfestiviteiten bij DSC’65. Van Olst bracht samen met haar Amerikaanse teamgenotes Katie Murray en Karli White 26 enthousiaste vrouwen en meisjes de fijne kneepjes bij. ,,Mooi om te zien dat er dingen blijven hangen”, stelde ze na afloop tevreden vast. Als extra cadeau voor de jubilerende vrouwentak stelde ze ook nog eens vrijkaarten beschikbaar voor de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord op 8 oktober.

Herinneringen

De vrouwen van DSC gaven vervolgens vrijdag ook zelf een gasttraining aan de leerlingen van de Stidalschool. Waar de clinic en gasttraining vooral gericht waren op de toekomst, was er bij de overige activiteiten ook veel oog voor het gemeenschappelijke verleden. Tijdens een mixtoernooi konden de voetbalsters van toen en nu nog eens hun kunsten vertonen. Vervolgens werden tijdens een barbecue en een jubileumfeest volop herinneringen opgehaald.

Zoals over hoe het allemaal ooit begon met een geintje langs de lijn bij het eerste herenelftal in 1996, de markante weekenden weg en de ludieke acties waarmee de vrouwen zelf trainingskampen naar Marbella wisten te financieren. Uiteraard ging dat gepaard met de voor de vrouwen kenmerkende gezelligheid en het aanstekelijke enthousiasme. Zo werden tijdens het delen van oude herinneringen, gelijk ook weer nieuwe gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu