Landschap is schitterend decor voor de slipjacht in Zweeloo. 'Doordat we heel zorgvuldig met de landerijen omgaan, werkt iedereen graag mee'

Terwijl de honden op de brink in Zweeloo blaffend hun ongeduld tonen, wachten ruiters op het aanblazen van de jacht. Daarna is het tijd om de ‘vos’ te zoeken.

Terwijl de honden op de brink in Zweeloo blaffend hun ongeduld tonen, wachten ruiters op het aanblazen van de jacht. Daarna is het tijd om de ‘vos’ te zoeken. Foto: Jansje Brands

,,Zeer geslaagd.” Zo omschrijft Joop Timmer van het jachtcomité Zweeloo de slipjacht die woensdagmiddag werd gehouden. In totaal 26 ruiters en een meute jachthonden van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) volgden het spoor dat door de omgeving van de voormalige gemeente Zweeloo liep.
Lees meer over
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief

Omstreeks 13.00 uur verzamelden de in rode jachtrok geklede ruiters zich bij de brink in Zweeloo voor de officiële start. ,,De route was zeer goed begaanbaar en het was echt jachtweer: heerlijk zonnetje en een prima temperatuur. Door de ideale bodem bleef het veld mooi bij elkaar en hadden de ruiters een goed zicht op de honden”, blikt Joop Timmer tevreden terug.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's