Leraren en leerlingen van de Burgemeester Wessel Boerschool in Dalen moeten het komende jaar improviseren. De school gaat op de schop

Aranka van Heyningen, Kim Dobben, Jeroen Huizing, Henk Wilting, Robert Ruinemans en Evalinn Meinders. Foto: Onderwijsstichting Arcade

Het nieuwe schooljaar is voor de Burgemeester Wessel Boerschool in Dalen op een bijzondere manier gestart. De school wordt komend jaar ingrijpend gerenoveerd.

Donderdagochtend werd hiervoor het startsein gegeven door wethouder Jeroen Huizing en Aranka van Heyningen, voorzitter van het College van Bestuur van Onderwijsstichting Arcade, waar de school deel van uitmaakt.

De eerste steen

Tijdens de openingshandeling werd door beiden de eerste steen, die in september 1953 werd gelegd, verwijderd. Deze zal later weer worden teruggeplaatst. Van Heyningen en Huizing werden hierbij geassisteerd door de oudste leerling (Robert Ruinemans), de jongste leerling (Evalinn Meinders), de langste werkende leerkracht (Henk Wilting) en Kim Dobben die sinds dit jaar werkzaam is op de school.

Hele school aangepakt

De hele school wordt aangepakt, vloeren krijgen nieuwe afwerking en alles wordt geverfd. Er komt een glazen binnenpui bij de centrale hal voor verbinding tussen de onderbouw en de middenbouw. Ook worden nieuwe ruimtes gecreëerd. Zo komen er leerpleinen, aangrenzend aan de leslokalen. Op de leerpleinen kunnen leerlingen zelfstandig of in groepjes werken. De wanden tussen de lokalen en het leerplein kunnen opengezet worden, zodat er een open leerruimte ontstaat.

Het onderwijspand in Dalen is de eerste van vele scholen in Coevorden die worden aangepakt, blijkt uit het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente. ‘Wij gaan de komende jaren met meerdere scholen aan de slag om ze klaar te maken voor de toekomst. Dat geldt ook voor de Burgemeester Wessel Boerschool in Dalen. Na de laatste verbouwing van 25 jaar geleden vraagt het nu om een hele andere, flexibele indeling van het gebouw. Het kenmerkend schoolgebouw past straks weer goed bij de huidige, moderne manier van lesgeven.’

Les in units

Tijdens de zomervakantie zijn de eerste werkzaamheden al gestart en zijn er units geplaatst waar een aantal groepen de komende maanden les zullen krijgen. Voor de leerkrachten en leerlingen zal het de komende tijd even improviseren zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu