Liesbeth Aalberts uit Coevorden zoekt aanwas voor handwerkcafé in Ravelijn Verbindt: ‘Ik hoop ook op jonge deelnemers’

Liesbeth Aalberts in Ravelijn Verbindt. Foto: Kristian Elders

Ze is nog vrij nieuw in Coevorden en wil iets moois van de grond krijgen in multifunctioneel gebouw Ravelijn Verbindt. Aan de Linthorst Homanlaan in de stadswijk Lootuinen is Liesbeth Aalberts (72) begonnen met een wekelijks handwerkcafé.
Lees meer over
Coevorden

De geboren Friezin is elke woensdagmorgen van tien tot twaalf uur te vinden in Ravelijn Verbindt. ,,Er hoeft niets, maar er kan veel”, zegt de oud-inwoonster van Zwolle. ,,Het komt neer op gezellig breien en haken met elkaar.” In de Hanzestad Zwolle zette de creatieve Aalberts zich jarenlang in voor Liesbeth’s handwerkcafé. ,,Ik heb een visuele beperking en in Zwolle werd het me te druk in het verkeer. We kozen voor Coevorden als nieuwe woonplaats en houden hier van de rust, gezelligheid en gemoedelijkheid.”

Het vrijblijvende handwerkcafé is er dus al wel in Coevorden, maar het aantal deelnemers is nog beperkt. ,,We zijn in totaal met drie vrouwen, dus aanwas is gewenst.” Aalberts vindt dat ‘de mensen’ best wat creatiever mogen worden. ,,Er wordt al zoveel naar beeldschermen getuurd, maar laten we hobby’s met de handen niet vergeten. Deze kunnen zó rustgevend werken en veel voldoening geven.”

Knuffels

Liesbeth’s handwerkcafé zet zich al jaren in voor een goed doel. Commissie Oost-Europa - deze valt onder de protestantse kerkelijke gemeente in Zwolle - vaart wel bij wat wordt gemaakt op de woensdagmorgen in Ravelijn Verbindt. Vooral kinderen uit Roemenië, Servië en Moldavië die helemaal niets hebben, worden geholpen in de vorm van onder andere knuffels. ,,Een lege kast - dus dat alles wat we hebben gemaakt bij de kinderen is - geeft zoveel voldoening.”

De oud-medewerkster van de IJsselhallen Zwolle zegt dat het de bedoeling is om samen iets moois op te bouwen in Ravelijn Verbindt. ,,Elkaar helpen is belangrijk en nieuwe ideeën zijn altijd welkom. Deelname is gratis en een groep van tien tot twaalf deelnemers zou al heel leuk zijn. Aanmelden en afmelden hoeft niet.”

Aalberts wil met het handwerkcafé graag iets overdragen aan de volgende generatie. ,,Op school is handwerken een ondergeschoven kindje geworden”, zegt ze. ,,En dat vind ik erg jammer. Natuurlijk hoop ik ook op jonge deelnemers. In de Zwolse wijk Stadshagen was de jongste 28 en de oudste 89 jaar. Hier in Ravelijn Verbindt kan iedereen gewoon binnenlopen voor een kennismaking als het café open is.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu