Lintje voor scheidend raadslid Ferry Booij (BBC2014) uit Aalden

Ferry Booij samen met burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden. Foto: Rutger Bronts

De Coevorder burgemeester Renze Bergsma reikte afgelopen week in de raadzaal bij het afscheid van de raadsleden een koninklijke onderscheiding uit aan Ferry Booij. De 75-jarige Aaldenaar is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer over
Coevorden
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief

Ook Booij - hij is gepensioneerd voormalig ondernemer - nam dus afscheid als raadslid. Hij diende in die functie de lokale partij BBC2014.

Booij was lange tijd raadslid. Eerst in de gemeente Gasselte - in 1994 en 1995 - en daarna in de gemeente Stadskanaal, van 1998 tot 2006. In die gemeente is hij ook vier jaar wethouder geweest. Dat was van 2006 tot 2010. Nadat hij naar Aalden verhuisde, is Booij snel actief geworden voor BBC2014 (Belangen Buitengebied Coevorden). De zeventiger was tot eind maart dit jaar raadslid in de gemeente Coevorden.

Booij kwam ter wereld in de gemeente Velsen, aan de Noord-Hollandse kust. Hij was daar eigenaar van een schoonmaakbedrijf. Eind jaren tachtig kwam Booij in Gasselterboerveenschemond te wonen. Hij runde nog een recreatiebedrijf en verhuisde uiteindelijk naar Mussel, in Oost-Groningen. Eind 2016 kwam Booij in Aalden te wonen. Namens BBC2014 was hij ook bestuurslid en zogeheten schaduw-fractielid.

Nieuws

menu