Logeerhuis Klein Drenthe in Holsloot vanaf september elk weekend open

Simone Pol (rechts) van de Christian Pol Foundation met medewerkers en logés van Klein Drenthe bij de nestschommel. Foto: Raymond Klein Gunnewiek

Mathijs (27) en de 25-jarige Desi Meijer timmeren sinds februari vorig jaar aan de weg met logeerhuis Klein Drenthe in Holsloot. Het ondernemersstel ontlast ouders en verzorgers van jeugd en kinderen uit gezinnen die het moeilijk hebben. Na de zomer gaat dit elk weekend gebeuren.

Voor Desi kwam een droom uit met de komst van het logeerhuis, waar jongeren een thuisgevoel en stabiele basis krijgen in de weekenden dat zij verblijven aan de landelijke Schoolstraat. Klein Drenthe is bestemd voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 16 jaar. Zij zijn maximaal twee weekenden per maand te gast bij Klein Drenthe, terwijl ouders thuis een pas op de plaats maken en meer tijd hebben voor elkaar.

Klein Drenthe krijgt vooral kinderen en jeugd - ADHD en autisme komen voor - uit Zuidoost-Drenthe over de vloer. ,,En dat is ook handig”, zegt de bevlogen Desi. ,,Ouders vinden het fijn dat hun kinderen niet ver weg zijn. Voor kinderen en jeugd is het prettig en veilig om te weten dat zij zondag weer huiswaarts gaan.” Desi vertelt dat een vaste structuur tijdens de weekenden belangrijk is. Gezamenlijke activiteiten kunnen bestaan uit bijvoorbeeld voetbal, volleybal, zeskamp, hutten bouwen en zwemmen.

Nestschommel

Het was in september vorig jaar toen Mathijs en Desi tijdens de open dag van Klein Drenthe werden verrast door de Christian Pol Foundation. Die stichting maakte het mogelijk dat Klein Drenthe nu kan beschikken over een ingegraven trampoline en fraaie nestschommel.

Met ingang van september krijgt Klein Drenthe bezoek van een nieuwe groep en dit betekent dat het logeerhuis vanaf dan elk weekend open is. Kinderen en jongeren kunnen zich nog aanmelden voor die groep, die uit vijftien logés gaat bestaan. Meer informatie staat op www.logeerhuiskleindrenthe.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu