Maartje Wachtmeester uit Dalerpeel blaast 100 kaarsjes uit. Serenade van muziek bij huis van eeuweling

Maartje Wachtmeester thuis in Dalerpeel. Foto: Klaas Veldhuis

Maartje Wachtmeester mocht vrijdag 100 kaarsjes uitblazen in Dalerpeel. Haar dorpsgenoten vierden de bijzondere verjaardag vanwege het coronavirus op afstand bij haar huis, maar wel met een serenade van haar favoriete muziek door de plaatselijke Breibergers, gebak en een toepasselijk applaus van 100 seconden.
Lees meer over
Coevorden

De honderdjarige geboren Scheveningse geniet nog altijd van vis en kwam in 1957 in het veendorp Dalerpeel te wonen, aan de Steigerwijk om precies te zijn. Ze trouwde met Jans Wachtmeester. Samen vormden ze een samengesteld gezin met een jongen - Joop - en een meisje: Marijke. Het huwelijk tussen Jans en Maartje bracht twee zoons - Wout en John - en dochter Anita voort. Het was in 1988 dat Jans overleed, maar eenzaam is Maartje nooit geweest. Daar zorgde haar grote familie wel voor.

Tante Maartje

Vandaag de dag woont Maartje al jarenlang aan de Prinses Wilhelminastraat. Liefkozend wordt ze ook wel tante Maartje genoemd. Het sociale dorpsleven is zeker niet aan haar voorbij gegaan. Zo was de eeuweling tot aan de opheffing presidente van vrouwenvereniging Wees een zegen. Verder diende ze de vrouwenraad in het nabije Dalen en was Maartje preses van de ouderengymnastiek in Dalerpeel.

Op sportief vlak is het jaar 1998 onvergetelijk voor de Dalerpeelse, want destijds werd ze als lid van het Dalerpeelse koersbalteam kampioen van Drenthe. In haar vrije tijd mocht de jarige graag kruiswoordpuzzels oplossen en was ze veelvuldig aan het haken en breien.

Nieuws

Meest gelezen

menu