Menner Harry Streutker nieuwe sportman van het jaar in gemeente Coevorden. Zwemster Ismay Lichtendonk sportvrouw van 2021

De sporthelden uit de gemeente Coevorden geflankeerd door sportwethouder Joop Brink en buurtsportcoach Youri Vendrig. Foto: Alieke Eising

De gemeente Coevorden heeft er nieuwe sporthelden bij. Dat werd afgelopen weekend duidelijk tijdens de sportverkiezingen in Coevorden. Sportman van het jaar 2021 is menner en Coevordenaar Harry Streutker, sportvrouw van het afgelopen jaar is zwemster Ismay Lichtendonk uit Coevorden.
Lees meer over
Coevorden

Tot sporttalent werd de jonge motorcoureur Dylan Czarkowski uit Coevorden gekroond. Het voltigeteam Zuidenveld 1 uit Sleen is de nieuwe sportploeg van het jaar. In de zogeheten vrije categorie won de jonge keeper Jesper Bult namens voetbalvereniging Sleen.

De jury bestond uit de ‘aanvoerders’ van het sport- en preventieakkoord Gezond Coevorden en de buurtsportcoaches. Bijna 2700 keer werd een stem - online of via het formulier in de papieren Coevorder Courant - uitgebracht op de genomineerden.

Nationaal kampioen

Harry Streutker won vorig jaar in Ermelo zilver na de dressuur voor tweespan paarden; in Blaricum werd hij kampioen in de categorie vierspan paarden. Lichtendonk werd in 2021 vierde en vijfde tijdens de nationale titelstrijd. Czarkowski werd nationaal kampioen in de Yamaha R125 Cup motorracen. Ook het voltigeteam Zuidenveld 1 werd nationaal kampioen. De winnaar in de vrije categorie Jesper Bult onderging in 2021 een zware hartoperatie. Hij maakte drie weken later zijn debuut onder de lat bij het eerste team van vv Sleen.

De Drentse sportverkiezingen - met Streutker, Lichtendonk, Czarkowski en Zuidenveld 1 - staan maandag 28 maart op het programma in het Emmer Atlas Theater.

Nieuws

menu