Met Staatsbosbeheer wandelen door boswachterij Gees

Foto: Ineke van Os

Staatsbosbeheer houdt op 3 september een avondwandeling door boswachterij Gees. Bezoekers krijgen onder begeleiding van een gids een rondleiding door het natuurgebied.

Boswachterij Gees is aangelegd in de jaren dertig van de vorige eeuw en is ‘een van de rustigere bosgebieden in Drenthe,’ aldus Staatsbosbeheer. In de boswachterij wordt het loofbos doorbroken door verschillende vennen en een aantal heidevelden. ‘Doordat het gebied hoger ligt als het omringende land zijn er vanaf de oostkant van de boswachterij schitterende uitzichten over de lager gelegen graslanden.’ De rondleiding voert ook langs plekken uit het verleden, zoals grafheuvels en een pingo, een overblijfsel uit de ijstijd.

Aanmelden

De wandeling start om zeven uur ‘s avonds en duurt maximaal twee uur. De kosten bedragen zes euro voor volwassenen en drie euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

In verband met de coronamaatregelen is het noodzakelijk om online te reserveren. Dat kan via de website van Staatsbosbeheer. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er slechts 15 deelnemers mee.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu