Misgelopen promotie spookt nog door het hoofd van KSC-verdediger Bart Kootstra (26) uit Schoonoord

Bart Kootstra (26) begint bij KSC aan zijn zevende seizoen. De fysiek sterke rechtsback is niet meer weg te denken uit de hoofdmacht van de zondag 4e klasser uit Schoonoord. Foto: Selma Haandrikman

Bart Kootstra durft het wel hardop te zeggen. ,,KSC had de beste papieren voor de titel in de 4e klasse D. We waren over het hele seizoen de best presterende ploeg.”
Lees meer over
Coevorden

Vanwege de coronacrisis zag Kootstra het seizoen 2019/2020 vroegtijdig beëindigd worden en daarmee ook de eventuele promotie in rook opgaan. Dat zorgt bij de geboren en getogen Schoonoorder nog steeds voor de nodige naweeën. ,,Het speelt inderdaad nog wel regelmatig door mijn hoofd, want alle seinen stonden op groen om de titel binnen te slepen.”

Kootstra wijst daarbij op het vertrouwen dat de groep in een goede afloop had. ,,Het was daarom heel teleurstellend dat we de competitie niet konden uitspelen. Dit seizoen moeten we snel orde op zaken stellen en mogen we aan het eind van de rit niet met lege handen staan”, zegt de fysiek sterke rechtsback, die aan zijn zevende seizoen bij KSC begint.

Rode draad

De naam Kootstra loopt als een rode draad door de club uit Schoonoord. ,,Onze familie is al decennia lang heel nauw aan KSC verbonden. Mijn vader Jan heeft een paar seizoenen in de hoofdmacht gevoetbald en heeft ook jarenlang als trainer-coach van de jeugdteams gefungeerd. Ook mijn broer Tom maakt actief deel uit van KSC-familie, evenals mijn oom Ron en de twee neefjes Yannick en Milan”, zegt Kootstra, die in het dagelijks leven werkzaam is als procesoperator bij afvalverwerker Attero in Wijster.

In de jeugdteams van KSC voldeed Bart Kootstra ruimschoots aan de profielschets van een goede rechtsback. Hij kreeg de kansen en maakte de verwachtingen in de afgelopen seizoenen volledig waar. Kootstra kan niet alleen op de rechtervleugel uit de voeten, maar als het moet ook centraal in de defensie.

Verdediger met aanvallende intenties

De fanatieke KSC’er is dan wel als een pure verdediger opgeleid, maar heeft ook zeker een aanvallende inbreng. “Soms wil ik te snel naar voren, terwijl het misschien handiger is om de bal even terug te halen en voor balbezit te kiezen. Eén van mijn sterke punten is toch wel de wilskracht, want ik heb wel een winnaarsmentaliteit. Ik ben in staat om elke wedstrijd tot het gaatje te gaan.”

Hoge verwachtingen

Bart Kootstra heeft hoge verwachtingen van het nieuwe seizoen, maar kan de sterkte van een aantal tegenstanders moeilijk inschatten.

,,We zijn bij een aantal nieuwe ploegen ingedeeld en dat maakt een voorspelling wat lastig. Titan blijft voor ons altijd een ‘angstgegner’, maar toch denk ik dat we in staat moeten zijn om voor de bovenste plekken te gaan.”

Met het afhaken van Roan Poelstra vanwege een kruisbandblessure kreeg KSC in de voorbereiding al een behoorlijke domper te verwerken. ,,Dat is een grote aderlating, want Roan is in de achterste linie met al zijn ervaring een echte sterkhouder”, beseft Kootstra.

Komende zondag start KSC de competitie met een thuiswedstrijd tegen streekgenoot VIOS. Het duel in Schoonoord begint om 14.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu