Motorcoureur Jorn Hamberg (25) uit Dalerpeel pakt zilver in wegrace Tsjechië

De 25-jarige motorcoureur Jorn Hamberg uit Dalerpeel - met startnummer 95 – kan terugzien op een geslaagde start van het raceseizoen. Foto: Andi Heinze

Jorn Hamberg heeft het raceseizoen afgelopen weekend op overtuigende wijze geopend. De 25-jarige motorcoureur uit Dalerpeel liet tijdens de sterk bezette Dymokury Road Race in Tsjechië met een tweede plaats een prima indruk achter.

,,Ik heb lang op dit moment moeten wachten en was zeer gemotiveerd om mezelf te laten zien. Uiteraard heel content dat ik hierin geslaagd ben.”

Hamberg, die deel uitmaakt van het Gelderse Performance Racing Achterhoek (PRA), heeft door alle corona beperkingen maandenlang niet kunnen racen.

,,Het motorrace-circus lag lange tijd volledig op zijn gat en ik was opgelucht dat ik eindelijk weer voor een officiële wedstrijd op mijn motor kon stappen. Om dit seizoen toch nog enkele wedstrijden te kunnen rijden, besloot de teamleiding om aan de Road Race deel te nemen. Gelet op alle voorzorgsmaatregelen is het allemaal nog wel met horten en stoten, maar het begin is er in ieder geval.”

Beter in ritme

Op het stratencircuit van Dymokury werd om het nationale Tsjechisch kampioenschap gereden. Voor Hamberg was het een nieuwe baan en dus was het zoeken naar de juiste rempunten.

,,Gedurende de kwalificatie kwam ik steeds beter in mijn ritme en gingen de rondetijden verder omlaag. Bij de eerste kwalificatie klokte ik de tweede tijd en ook de race op zondag verliep vrijwel vlekkeloos. Dit is een mooi begin van het seizoen.”

IDM Supersport 600 op Duitse Lausitzring

Komend weekend neemt Jorn Hamberg deel aan de IDM Supersport 600-wedstrijden, die op Lausitzring in het Duitse Klettwitz worden verreden. In deze moeilijke en competitieve klasse wordt gestreden om het Duits kampioenschap.

Gamma Racing Day

Vervolgens is Hamberg met zijn team aanwezig bij de Gamma Racing Day, die op 25, 26 en 27 september op het TT-Circuit in Assen zullen plaatsvinden. De coureur uit Dalerpeel maakt in de Drentse hoofdstad zijn opwachting in de Benelux Trophy Races.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu