Nathalie Touwen (28) uit Aalden is paardeninstructeur, schaatscoach en sportinstructrice in Borger-Odoorn ineen

Nathalie Touwen (28) uit Aalden. Foto: Renske Mulder

Nathalie Touwen is naast amazone ook schaatscoach en sportinstructrice in Borger-Odoorn. De opvallende combinatie had de 28-jarige Aaldenaar al lange tijd in haar hoofd. En wat ze in haar hoofd heeft, bereikt ze ook.
Lees meer over
Coevorden
Borger-Odoorn
Emmen

Touwen kan lezen en schrijven met paarden, maar maakt ook furore als schaatscoach bij de Sven Kramer Academy in Heerenveen. ,,Mijn werk is veelzijdig, dat maakt het erg boeiend.”

Als dochter van een bevlogen paardeninstructrice volgde ze bijna onvermijdelijk het spoor van moeder Allie. ,,In mijn jeugdjaren oefende ik in de paardenbak eindeloos op mijn New-Forestpony en het Friese paard van mijn moeder. Net zo lang proberen tot ik de oefeningen onder de knie kreeg.”

Van hobby beroep gemaakt

Tegenwoordig draait het naast de paardensport toch ook vooral om schaatsen. ,,Ik kan uren met paarden bezig zijn, maar kan ook oneindig lang met veel passie op de ijsbaan van Thialf in Heerenveen staan. Voor een belangrijk deel heb ik van mijn hobby’s mijn beroep kunnen maken. Paarden en schaatsen zijn voor mij een geweldige uitlaatklep.” Ze heeft naast paardensport en schaatsen trouwens ook een voorliefde voor zwemmen en ijshockey.

Sven Kramer Academy

Nathalie benadrukt dat de Sven Kramer Academy niet gericht is op toptalenten. ,,Het gaat juist om de breedtesport. Kinderen en volwassenen kunnen hier trainingslessen of clinics volgen. Ideaal voor schaatsers die hun techniek willen bijschaven of na jaren weer het ijs op willen. Het allermooiste is om met de kinderen over het ijs te schuifelen. Het begint met vallen en opstaan en dan zie je ze groeien.”

Sport gerelateerde opleidingen

Nathalie Touwen heeft in de afgelopen jaren diverse sport-gerelateerde studies afgerond. ,,Na mijn hbo-opleiding Diermanagement - hoofdrichting Paard & Management - heb ik in 2017 het diploma Schaatstrainer-coach behaald. Sinds vorig jaar prijkt ook een cursus Bootcamptrainer op mijn CV.”

Ze is nu bezig met de afronding van de aanvullende module voor Inlineskatetrainer-coach niveau 3. ,,Ik hoop deze opleiding eind oktober af te kunnen ronden en heb dan ook de bevoegdheid om skeelertrainingen te geven.”

Nog niet uitgeleerd

De fanatieke sportvrouw uit Aalden is overigens nog niet uitgeleerd. ,,In de toekomst wil ik misschien nog een masteropleiding volgen in Animal Science (relatie tussen dieren en mensen/red.) of toch nog iets in de sportrichting. Gezondheid en welzijn staan voor mij in ieder geval centraal.”

Sportinstructrice in Borger-Odoorn

In de gemeente Borger-Odoorn is Nathalie Touwen als sportinstructrice ook betrokken bij het project Cool 2B Fit, dat gericht is op een gezonde leefstijl.

,,Samen met gymleraren verzorg ik sportlessen aan kinderen. Ik vind het leuk om kennis over te brengen op jongeren. Dat is iets wat ik altijd al voor ogen heb gehad en me veel voldoening geeft.”

Nieuws

Meest gelezen

menu