Nationaal kampioen jeugdschaken Feline Waardenburg uit Coevorden bedankt voor WK: 'Alleen naar India reizen vind ik geen goed plan'

Feline Waardenburg. Foto: Harry Gielen/NJSK

Ze is nationaal kampioen jeugdschaken en mag naar het EK én het WK, maar Feline Waardenburg uit Coevorden heeft zelf een streep gezet door deelname aan het WK Junioren Schaken in India.

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond stuurt van 14 tot en met 26 oktober geen officiële delegatie naar India.

,,Om alleen naar India te reizen vond ik eigenlijk geen goed plan. Het is heel jammer dat de bond geen schaaktechnische begeleiding beschikbaar stelt, die kosten worden normaal verdeeld over een heel team en dat zou ik nu alleen moeten betalen. India is toch wel een bijzondere bestemming. Daar komt veel bij kijken en het is lastig om dat individueel allemaal te regelen", zegt de 19-jarige schaakster van Het Kasteel uit Coevorden.

Deelname aan EK

Het debuut op het WK Junioren zou voor Feline een mooie bekroning zijn geweest voor haar nationale titel, die ze in mei in de wacht sleepte. ,,Het leek me schitterend om op dit mondiale niveau te acteren."

Ondanks de teleurstelling had de schaakbond ook positief nieuws in petto. Feline mag deelnemen aan het EK Dames Rapid en Blitz, dat eind november in Monaco zal plaatsvinden.

'Jeugdtoernooien speel ik bijna niet meer'

Feline hervat na de zomervakanties het drukke trainings- en wedstrijdprogramma. Ze is niet alleen lid van schaakvereniging Het Kasteel, maar ook van SV Hardenberg. Komend seizoen gaat ze bovendien tien zondagen een toptraining in Haarlem volgen. ,,Sinds een paar jaar speel ik in de seniorenteams van Het Kasteel en SV Hardenberg. Jeugdtoernooien speel ik bijna niet meer. Liever neem ik aan grotere toernooien deel waar de groepen op rating worden ingedeeld", zegt de studente Creative Technology.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu