Opknapbeurt sportvelden Coevorden wegens coronacrisis eerder gestart

Ook het sportveld van KSC in Schoonoord wordt opgeknapt. Foto: Gemeente Coevorden

Het sportleven in de gemeente Coevorden ligt als gevolg van de coronacrisis stil. Reden voor de gemeente om niet eind april, maar nu al te beginnen met de opknapbeurt van sportvelden.

Afgelopen week ging de schop in de grond bij de sportvelden van SDO in Schoonoord en VIOS in Oosterhesselen. Deze week is gestart bij KSC in Schoonoord en Raptim in Coevorden.

Voor de zomer wordt ook nog een start gemaakt met de werkzaamheden bij vv Sleen, vv Sweel, vv Dalen, NKVV, vv Protos, Germanicus en VCG.

Hybride velden in plaats van kunstgras

Aanvankelijk was er veel vraag naar kunstgras, aldus Brink. ,,Hoge kosten, aantrekkelijker alternatieven, de voorkeur om op echt gras te spelen en het feit dat kunstgras niet duurzaam is, veranderde de vraag van de verenigingen.”

Dat leidde tot de aanleg van hybride velden, renovatie, toplaagverbetering met gravel en onderhoud. ,,De totale investering bedraagt 2 miljoen euro, waarvan 1,6 miljoen euro voor rekening van de gemeente komt. De overige 4 ton wordt betaald uit de zogenaamde BOSA-regeling, de subsidieregeling Bouw en Onderhoud van Sportaccommodaties van het Ministerie van VWS.”

Investering van 4 miljoen

Eind juli moet het eerste gedeelte van de werkzaamheden klaar zijn. Het tweede deel staat voor 2021 op de rol. In totaal worden 27 sportvelden in de gemeente Coevorden aangepakt. In totaal heeft de gemeente 4 miljoen euro beschikbaar voor kwaliteitsverbetering van de sportaccommodaties. De gemeenteraad besloot in 2018 om hiervoor vijf jaar lang jaarlijks geld te reserveren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu