Predicaat Koninklijk voor Apollo Group uit Coevorden

Claudia van den Pol met commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. Foto: Rutger Bronts

De Coevorder Apollo Group mag zich sinds vrijdagmiddag Koninklijk noemen. Dit predicaat is nu in het bezit van een van de oudste familiebedrijven in Nederland. Directeur Claudia van den Pol kreeg de oorkonde uit handen van de Drentse commissaris van de Koning Jetta Klijnsma.
Lees meer over
Coevorden
Emmen

Apollo Group - ooit begonnen als een smederij in Nijkerk - bestaat ondertussen al 175 jaar. Na verloop van tijd groeide het bedrijf volop en werd een fabriek betrokken in Coevorden. Daar ligt de focus nog altijd op het maken van transportsystemen voor de internationale markt.

Tegenwoordig werken ruim 200 mensen voor de Apollo Group, met vestigingen in Coevorden, Thailand, China, India en de Verenigde Staten. Coca-Cola, The New York Times en Unilever behoren tot de klanten van het bedrijf. Ook auto-onderdelen van Tesla worden vervoerd via de transportbanden van Apollo.

Zesde generatie

Claudia van den Pol volgde eind maart 2016 op 29-jarige leeftijd haar vader Jack op als directeur. De Assense zet zich sinds 2011 in voor Apollo en behoort tot de zesde generatie binnen het familiebedrijf.

Een grote onderneming, vereniging, instelling of stichting kan het predicaat Koninklijk aanvragen als het minimaal 100 jaar bestaat.

Nieuws

menu