Raadsleden Coevorden gaan dinsdag digitaal vergaderen (maar hoe werkt digitaal inspreken?)

Hof van Coevorden. Foto: Archief DVHN

De raadsleden van Coevorden gaan volgende week dinsdag (7 april) tijdens de commissievergadering digitaal vergaderen.

Dat gebeurt in verband met de maatregelen rond de coronacrisis. Digitaal vergaderen gebeurt voor het eerst in de geschiedenis van de Coevorder gemeenteraad.

Maandag proefdraaien

Technisch gezien komt er bij zo’n videovergadering veel kijken. Een stabiele én veilige internetverbinding moet zorgen voor een goede verstaanbaarheid van iedereen, evenals een strakke regie. Dat weet ook woordvoerder Alieke Eising. ,,De raadsleden gaan maandag nog even proefdraaien of alles werkt zoals het moet.”

Hoe werkt digitaal inspreken?

Ook tijdens digitale vergaderingen kunnen insprekers gebruikmaken van hun spreekrecht. ,,Zij melden zich vooraf bij de griffier (griffie@coevorden.nl) en krijgen dan een uitnodiging om tijdens de vergadering in te loggen en hun bijdrage te leveren. Insprekers worden dan tijdelijk toegevoegd aan de vergadering. Zij kunnen de raad verder gewoon als toeschouwer volgen tot ze aan de beurt zijn, net zoals dat bij normale vergaderingen gaat.”

Wat staat er op de agenda?

De commissie buigt zich dinsdagavond onder meer over een brief van het college over Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022, en het bestemmingsplan voor de zonneakker bij Wachtum.

Voor wie de vergadering dinsdagavond vanaf 19.30 uur thuis wil volgen, verandert er niets. Dat kan al sinds jaren via de website van de gemeenteraad van Coevorden .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu