Regenboogweek in Coevorden wordt afgesloten met een historische modeshow. ‘Vorstelijke kostuums waarin iedereen zich een ‘queen’ voelt’

Regenboogweek in Coevorden wordt afgesloten met een historische modeshow. Foto: Shutterstock

De Regenboogweek in Coevorden wordt zondag afgesloten met een historische modeshow op zondag 17 oktober in theater Hofpoort De Fabriek. Ook is zaterdag 16 oktober een regenboogbraderie in het centrum.
Lees meer over
Coevorden

De modeshow wordt gehouden in samenwerking met het Stedelijk Museum Coevorden en Stichting Oud Oranje. ‘Stichting oud Oranje is in het bezit van tot in de puntjes nagemaakt vorstelijke kostuums waardoor ieder die er een draagt zich ook echt een queen voelt. Historie en hysterie liggen in deze show dicht bij elkaar’, vertelt woordvoerder Jerry Stoker.

Emancipatiegolven

De show geeft volgens Stoker een beeld van de emancipatiegolven tussen circa 1810 en nu. ‘De kostuums worden geshowd door lokale modellen die zich hiervoor hebben opgegeven.’

De show start om 16.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

De regenboogbraderie wordt gehouden in samenwerking met de Coevorder Handelsvereniging en het Centrum Management. Winkelend publiek krijgt een regenboogtraktatie tussen 10.00 en 17.00 uur.

De Regenboogweek Coevorden wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden, Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu