Rik Klaucke wordt directeur van Stedelijk Museum Coevorden. 'Een deel van mijn familiegeschiedenis ligt hier'

Rik Klaucke. Foto: Sake Elzinga

Rik Klaucke is per 6 september de nieuwe directeur/conservator van het Stedelijk Museum Coevorden.

Klaucke (45) werkt nu als (junior) conservator en projectleider bij het Drents Archief in Assen, studeerde journalistiek in Utrecht en volgde een kunstopleiding in Noorwegen.

Naast zijn werkzaamheden bij het Drents Archief verzorgt hij met zijn eigen bedrijf Studio Klaucke de beeldredactie voor cultuur-historische boeken en de podcast ‘Achter de letters’ voor Koninklijke uitgeverij Van Gorcum in Assen.

‘Museum laten groeien’

,,Voor mij persoonlijk is het een mooie volgende stap in mijn loopbaan en ik ben blij dat ik dat mag doen bij dit museum in deze stad met zoveel historie”, zegt Klaucke.

,,Een deel van mijn familiegeschiedenis ligt hier en ik wil vooral de verbinding aangaan met de verschillende partijen in Coevorden om zo het werk van mijn voorgangster voort te zetten en het museum nog meer te laten groeien de komende jaren.”

Klaucke volgt Stefanie Horneman-Ottens op. Zij maakte in juni bekend per 1 oktober te stoppen bij het Stedelijk Museum Coevorden. Ottens gaat zich volledig richten op de zaak die ze al tien jaar runt met haar man: lijstenmakerij en kunstenaarsbenodigdhedenwinkel Atelier Horneman.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu