Ruim 1000 bezoekers geteld tijdens Koekeloeren bij de Boeren in Dalen. ‘Ze vonden het fijn om achter de staldeuren te kijken’

Koekeloeren bij de Boeren, hier bij de familie Bosman in buurtschap Hoogehaar. Foto: Sharon Hartman

Koekeloeren bij de Boeren in Dalen trok zondag ruim 1000 bezoekers. Drie melkveebedrijven deden mee: Bosman in buurtschap Hoogehaar, Boesjes aan de Oude Coevorderweg en Smits aan de Galgaten.
Lees meer over
Coevorden
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief
Emmer Courant

Bij Boesjes vertelde Lonneke Maatkamp meer over haar onderneming Zuivelboerderij Dalen. Volgens de Dalense lieten de boerenbedrijven zondag het (echte) leven achter de boerderij zien. ,,Misschien hadden we gehoopt op deze opkomst, maar omdat de weersomstandigheden niet helemaal meezaten mogen we meer dan tevreden zijn”, vertelt Maatkamp desgevraagd. De eerste editie van Koekeloeren bij de Boeren kwam afgelopen weekend ‘s morgens al vlot op gang. Wat heet, want de eerste bezoekers stonden zelfs te vroeg in de startblokken.

Voor jong en oud

,,Aan het begin van de middag was de grootste drukte”, weet Maatkamp. ,,Vanaf 15.00 uur werd het wat rustiger, maar dat had denk ik te maken met de Formule 1 op televisie.” Koekeloeren bij de Boeren was voor jong en oud. ,,Iedereen was erg enthousiast. Ze vonden het fijn om achter de staldeuren te kijken, want doorgaans wordt een boerenbedrijf niet zomaar even bezocht. En kinderen die kalfjes aaien is natuurlijk altijd een mooi gezicht!”

De bezoekers kwamen niet alleen uit Dalen en omstreken, want de drie bedrijven ontmoetten ook mensen uit onder meer Klazienaveen, Emmen en Aalden. ,,We hebben samen diverse facetten van het boerenleven laten zien en kregen complimenten voor de organisatie.” Deze begon ‘pas’ begin dit jaar met de voorbereidingen. Maatkamp: ,,We hebben inderdaad alles snel uit de grond gestampt, maar het doet ons goed dat er zoveel mensen waren. Koekeloeren bij de Boeren voorziet dus blijkbaar in een behoefte.”

Nieuws

menu