Scholenvereniging Fiers maakt routeboekje met fiets- en wandeltochten: ‘We kunnen nu ook echt de gemeente Coevorden in’

Directeur Andrea Oldewening (links) van de Mijndert van der Thijnenschool samen met Charissa Kerssies, Jermaine Osseforth, Gerrit Beugelink, Mila-Mae Roelofs (leerlingenraad) en Vanessa Timmer-Snippe.

Directeur Andrea Oldewening (links) van de Mijndert van der Thijnenschool samen met Charissa Kerssies, Jermaine Osseforth, Gerrit Beugelink, Mila-Mae Roelofs (leerlingenraad) en Vanessa Timmer-Snippe. Foto: Kristian Elders

Fietsen en wandelen is leuk, vinden ze bij de protestants christelijke scholenvereniging Fiers. Er is een routeboekje gemaakt met fiets- en wandeltochten door de gemeente Coevorden. De eerste uitreiking was vrijdagmorgen bij de Mijndert van der Thijnenschool in de Coevorder Brede School SOM.
Lees meer over
Coevorden

Alle routes - waaronder de ‘Fierse fietstocht Coevorden-Geesbrug-Dalerpeel-Coevorden’ en de ‘Fierse verenigingstocht’ van bijna 70 kilometer langs alle scholen - hebben een link met de in totaal negen scholen van Fiers. Coevorden is dit jaar en volgend jaar culturele gemeente van de provincie Drenthe. Zodoende kwam Fiers op het idee van het routeboekje. Bij de routes zijn verhalen verzameld over onder meer de historie en omgeving van de scholen, maar ook de geschiedenis van de scholen komt aan bod.

Tourist Info Punt

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's