Scholenvereniging Fiers maakt routeboekje met fiets- en wandeltochten: ‘We kunnen nu ook echt de gemeente Coevorden in’

Directeur Andrea Oldewening (links) van de Mijndert van der Thijnenschool samen met Charissa Kerssies, Jermaine Osseforth, Gerrit Beugelink, Mila-Mae Roelofs (leerlingenraad) en Vanessa Timmer-Snippe. Foto: Kristian Elders

Fietsen en wandelen is leuk, vinden ze bij de protestants christelijke scholenvereniging Fiers. Er is een routeboekje gemaakt met fiets- en wandeltochten door de gemeente Coevorden. De eerste uitreiking was vrijdagmorgen bij de Mijndert van der Thijnenschool in de Coevorder Brede School SOM.
Lees meer over
Coevorden

Alle routes - waaronder de ‘Fierse fietstocht Coevorden-Geesbrug-Dalerpeel-Coevorden’ en de ‘Fierse verenigingstocht’ van bijna 70 kilometer langs alle scholen - hebben een link met de in totaal negen scholen van Fiers. Coevorden is dit jaar en volgend jaar culturele gemeente van de provincie Drenthe. Zodoende kwam Fiers op het idee van het routeboekje. Bij de routes zijn verhalen verzameld over onder meer de historie en omgeving van de scholen, maar ook de geschiedenis van de scholen komt aan bod.

Tourist Info Punt

Alle gezinnen waarvan een kind naar een school van Fiers gaat, krijgen het boekje. De routeboekjes komen ook bij elk Tourist Info Punt (TIP) te liggen in de gemeente Coevorden. De ouders Jantje Hendriks en Vanessa Timmer-Snippe zijn blij met het aanstaande fiets- en wandelplezier. De Coevordense Hendriks - zij maakt net als Timmer deel uit van de medezeggenschapsraad van de Mijndert van der Thijnenschool - was vrijdagmorgen in de Brede School bij de presentatie. ,,Vaak blijft het op de fiets bij een rondje om de Klinkenvlierse Plas, maar nu kunnen we ook echt de gemeente in en zijn er leuke routes om te volgen”, zegt Hendriks. ,,We gaan er dan ook zeker gebruik van maken.”

De bonusroute op website van de scholen is een fietstocht: Sleen-Schoonoord-De Kiel-Aalden-Sleen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu