Schoolkinderen op bezoek bij Euroterminal Coevorden: ‘We krijgen hier veel goederen vanuit alle hoeken van de wereld binnen’

De groepsfoto op het grote terrein van de terminal aan De Mars in Coevorden. Foto: Kristian Elders

De afgelopen Kinderboekenweek was ‘Worden wat je wil’ het thema. Bij Euroterminal Coevorden sprongen ze daar handig op in door groep 7 van de Coevorder obs De Buitenvree uit te nodigen. Terminalmanager Jos Veldhuis vertelde de kinderen vorige week over het reilen en zeilen op de omvangrijke terminal, die zich deels in Duitsland bevindt.
Lees meer over
Coevorden

Op de bovenverdieping van het kantoor aan De Mars waren de kinderen een en al oor tijdens de interactieve presentatie - inclusief veel goede vragen - door de inwoner van het Duitse Laar. Met reusachtige gele kranen - deze wegen 90.000 kilo per stuk - worden op de terminal ontelbare containers en trailers met daarin allerhande goederen opgepakt voor een vervolgreis per zevenhonderd meter lange treinen van moedermaatschappij Bentheimer Eisenbahn en anders per vrachtwagen van zusterbedrijf Cotrans voor de laatste etappe tot aan de klant. Er vertrekken veel treinen naar Mainport Rotterdam, weet Veldhuis. Er worden ook veel containers uit Rotterdam gehaald. Veldhuis werkt alweer sinds 2002 bij de terminal, waar hij onderaan de ladder startte met het plannen van containers en trailers op wagons.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu