Schoonoord maakt zich op voor eerste Reuzenwandeltocht. Groot deel opbrengst gaat naar stichting ALS

Schoonoord. Foto: DVHN

Schoonoord maakt zich zaterdag 7 mei op voor de eerste editie van de Reuzenwandeltocht. Een groot deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan de stichting ALS.
Lees meer over
Coevorden
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief

De plaatselijke wandelvereniging SEO moest het evenement vanwege corona al twee keer uitstellen: aanvankelijk zou de tocht op 9 mei 2020 worden gelopen en vervolgens op 24 oktober 2020.

Een groot deel van de opbrengst van deze eerste editie is bestemd voor de stichting ALS. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar het ontstaan van deze ernstige ziekte en naar een medicijn om deze ziekte te vertragen of zelfs te genezen.

Vier afstanden

De start is bij de kantine van KSC. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5, 10, 20 en 30 kilometer. Wandelaars lopen grotendeels door de bossen in de omgeving van Schoonoord. Onderweg zijn verzorgingsposten. Het inschrijfgeld, inclusief één consumptie, bedraagt 12,50 euro voor volwassenen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 5 euro, leden van de KWBN betalen 11 euro.

Aanmelden kan via deze website , via een e-mail naar wandelverenigingseo@gmail.com of bij de start op de dag zelf.

Wie niet deelneemt, maar wel wil doneren aan de stichting ALS, kan dit doen via deze link (kies ‘wandelvereniging SEO’).

Nieuws

menu