Sleen kan jaren vooruit met nieuw sport- en speelterrein

Aan Mara-Linde Molenaar van Volleybalclub (VC) Sleen de eer om de sport- en speelterrein zaterdag officieel te openen. Dat gebeurde onder het toeziend oog van voorzitter Harry Tholen van VC Sleen. Foto: Ton Trompert

De aanleg van het multifunctionele sport- en speelterrein in Sleen blijkt een schot in de roos. Afgelopen zaterdag werd onder grote belangstelling de nieuwe veelzijdige voorziening op het sportpark van vv Sleen officieel in gebruik genomen.

De sport- en speeltuinverenigingen in Sleen en Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn stonden aan de basis van het sportief domein.

Op het grasveld tussen de kantine en het hoofdveld verrees de afgelopen periode een speeltuin, een jeugdvoetbalveld en een veld voor zowel beachvolleybal als handbal. Direct bij de opening werd al duidelijk dat het nieuwe sport- en speelterrein veel te bieden heeft.

,,Dit is een mooie aanwinst voor ons dorp. Sportclubs kunnen elkaar nu beter vinden en gezamenlijk werken aan sportstimulering”, zegt Michel van Everdingen, één van de grondleggers van het project.

Wens

Met de aanleg gaat een langgekoesterde wens van het dorp in vervulling. Het is bedoeld voor alle inwoners van Sleen en omstreken. ,,Zij kunnen er vrijblijvend of in verenigingsverband gebruik van maken. Ook leerlingen van de basisscholen zullen er regelmatig te vinden zijn”, aldus Van Everdingen.

Zelfwerkzaamheid

De totale kosten van het project bedragen 140.000 euro. Het Europese subsidiefonds Leader kwam met 92.000 euro over de brug en er was onder meer ook een bijdrage van het Stimuleringsfonds van de Rabobank. Het project was kansloos geweest zonder de inzet van een grote groep vrijwilligers.

,,Ze hebben de handen flink uit de mouwen gestoken. Dat is een groot compliment waard”, zegt bestuurslid Bert Haan van Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn.

De drie jonge sporters Ties Hof, Mara-Linde Molenaar en Sarah Hassink waren verantwoordelijk voor de feestelijke openingshandelingen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu