Spits Rob Vrielink (21) van vv Dalen is terug na blessureleed: 'Ik kan weer volledig aan de bak'

Rob Vrielink is na een vervelende kruisbandkwetsuur weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Foto: Frits Molder

Rob Vrielink (21) staat na ruim anderhalf jaar blessureleed weer in de basis van vv Dalen. Dat is een grote opluchting voor de spits, die op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de Daler hoofdmacht.

De boosdoener was een kruisbandblessure die hij eind februari 2019 opliep tijdens de training.

,,Het kwam op een heel onverwacht moment. Ik nam de bal uit de lucht aan met niemand bij me in de buurt. Ik kwam heel ongelukkig terecht en scheurde mijn kruisband. Twee maanden later ben ik er uiteindelijk aan geopereerd. Na een succesvolle revalidatie ben ik pijnvrij en kan ik weer volledig aan de bak. Dat is echt een pak van mijn hart.”

Getwijfeld om te stoppen is nooit aan de orde geweest, want daarvoor vindt Vrielink het spelletje veel te mooi. ,,Halverwege vorig seizoen zou ik de draad weer oppakken, maar toen kwam corona. Al met al heb ik ruim anderhalf aan de kant gestaan. Dat was soms best wel zwaar, want ik miste het voetbal en het teamgevoel.”

Liefst in de spits

Rob Vrielink, bezig met het laatste jaar van de studie Bouwkunde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle, is een jongen van de club. Hij speelt al vanaf 6-jarige leeftijd in het rood-witte shirt.

,,Het liefst speel ik in de spits. In de voorbereiding heb ik tot dusverre veelal op ‘nummer 10’ gespeeld, wat mij trouwens ook erg goed bevalt. Je hebt dan meer vrijheid, kunt creativiteit aan de dag leggen en veel de vrije ruimtes benutten. De verdedigende taken horen echter ook toe bij nummer 10 en dat vergt voor mij nog wel enige omschakeling.”

Techniek

Vorig seizoen maakten de Dalenaren de rentree in de tweede klasse. De ploeg van Michel Kerkdijk startte aanvankelijk moeizaam. ,,Ik denk dat de meeste jongens moesten wennen aan het niveau. Het tempo ligt hoger en er wordt meer op techniek gespeeld. Ik denk dat we daar inmiddels wel redelijk op zijn ingespeeld. We hebben een goede en nuttige voorbereiding achter de rug en ik ben van mening dat we scherp aan het seizoen kunnen beginnen.”

Onbekend terrein

Over de kansen voor zijn ploeg houdt Vrielink nog een slag om de arm. ,,Eerlijk gezegd ken ik de meeste teams in de competitie niet heel goed. Het is voor ons redelijk onbekend terrein en dus lastig om een inschatting te maken. Ik denk wel dat we een stabiele middenmoter kunnen worden, want we hebben een mooie mix van jong talent en routine in huis.”

Dalen opent de competitie komende zondag (20 september) met een thuiswedstrijd tegen Zuidwolde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Coevorden
menu